gremiFoto: Valerie Macon / AFP / Profimedia

Gremi nagrade održane su sinoć i Tejlor Svift je ušla u istoriju i tako postala velika pobednica večeri.

Američka muzička zvezda Tejlor Svift četvrti put zaredom osvojila Gremi nagradu za album godine i ušla u istoriju, piše RTS.

Majli Sajrus, SZA i Bili Ajliš bili su među najtrofejnijim na noćašnjoj dodeli. Džej-Zi zamerio organizatorima što Bijonse nikada nije nagrađena za album godine.

Dodela Gremija, ove godine, bila je u znaku ženskih izvođača. Glavne nagrade otišle su u ruke Tejlor Svift, Bili Ajliš, SZA i Majli Sajrus.

Sviftova je ušla u istoriju kao prvi umetnik koji je po četvrti put osvojio album godine, ovog puta za izdanje Midnights.

„Volela bih da mogu da vam kažem da je ovo najsrećniji trenutak u mom životu, ali osećam se isto ovoliko srećno kada završim pesmu“, rekla je Tejlor, koja je na binu izašla sa koleginicom Lanom del Rej, i dodala da samo želi da nastavi da se bavi muzikom.

Tokom večeri, kada je preuzimala nagradu za najbolji pop album, Tejlor Svift se našalila: „Ovo je moj 13. Gremi, što je moj srećni broj“ i iskoristila priliku da najavi izlazak svog 11. studijskog albuma, The Tortured Poets Department, koji je zakazan za 19. april.

Nagradu za album godine uručila je Selin Dion, koja je nedavno prestala da nastupa zbog zdravstvenih problema.

„Kada kažem da sam srećna što sam ovde, zaista to kažem od srca“, rekla je Selin koju su prisutni pozdravili ovacijama.

Majli Sajrus je osvojila nagradu za pesmu, to jest snimak godine, i najbolji solo pop nastup za numeru Flowers, njene prve Gremi nagrade.

„Stvarno se nadam da ovo ništa neće promeniti jer je moj život i juče bio lep“, istakla je Majli.

Numera iz filma Barbi, What Was I Made For?, kantautorke Bili Ajliš proglašena je za najbolju pesmu godine i najbolju pesmu napisanu za vizuelne medije.

To prva pesma iz filma koja je nagrađena Gremijem nakon pesme iz Titanika, My Heart Will Go On, koju je otpevala Selin Dion.

Muzika iz filma Barbi proglašena je za najbolju kompilaciju numera za vizuelne medije.

Američka kantautorka SZA imala je devet nominacija, a osvojila tri Gremija. Izvela je splet svojih hitova tokom ceremonije, podsećajući da joj je inspiracija bio film Ubiti Bila (Kill Bill).

„Ne mogu da verujem da se ovo dešava“, rekla je SZA tokom emotivnog govora kada joj je uručivano priznanje za najbolju ar‘en‘bi pesmu.

Viktorija Mone najbolji je novi izvođač, koja je odnela i Gremija za najbolji ar‘en‘bi album.

Gremi nagrade ipak su bile u znaku žena

Kiler Majk, koji je osvojio tri Gremija, uključujući priznanje za najbolji rep album, izveden je iz arene sa lisicama na rukama.

Kako izveštava Holivud riporter, u pitanju je prekršajna prijava od te večeri sa detaljima koji tek treba da budu potvrđeni.

Džej-Ziju je dodeljena ovogodišnja nagrada za globalni uticaj „Doktor Dre“, za lična i profesionalna dostignuća.

U svom govoru, producent i muzičar zamerio je organizatorima dodele i članovima Akademije zbog zaobilaženja crnih umetnika.

„Samo kažem da želimo da to radite kako treba“, naglasio je Džej-Zi i dodao da nije u redu da njegova supruga Bijonse ima više Gremija od svih, a da nikada nije nagrađena za album godine.

Svečana dodela, koje se održava u Los Anđelesu, otvorena je nastupom Due Lipe. Voditelj programa Trevor Noa ju je ispratio pohvalom da je jedna od „najboljih izvođača generacije“ a potom dodelu Gremija nazvao „jedinim koncertom koji počinje na vreme“.

Uoči dodele najvažnijih nagrada u svetu muzike, tradicionalno se organizuju glamurozne zabave, tzv. pred-Gremi žurke, kojima prisustvuju ne samo najveća muzička imena već i najpoznatija lica šou-biznisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari