Grupa Iron Maiden objavila novi singl The Writing On The Wall 1Senjutsu, cover

Fanovi hard roka i hevi metal zvuka su u delirijumu! Legendarni sastav Iron Maiden će u septembru objaviti sedamnaesti studijski album „Senjutsu“, što u slobodnom prevodu sa japanskog izraz znači „taktika i strategija“.

Prema rečima frontmena benda, Brucea Dickinsona, pesme su nastale tokom prošlogodišnjeg zatvaranja zbog globalne pandemije. Tada je grupa morala da prekine svetsku turneju.

– Svi smo zaista uzbuđeni zbog ovog albuma. Snimili smo ga početkom 2019. godine tokom pauze koju smo imali sa turnejom „Legacy“. Naravno da je pandemija učinila da se stvari oduže. Pesme su veoma raznovrsne, a neke od njih i prilično dugačke. Takođe postoje jedna ili dve koje prilično odudaraju od našeg uobičajenog stila. Želeli smo da fanovima sada, posle svega, pružimo nešto potpuno novo. Mislim da će obožavaoci Maidena biti iznenađeni – nadam se na dobar način! – kazao je Dickinson.

Animirani lik Eddiea, čuvene maskote benda, predstavljen je na omotu i video spotovima takođe u novom izdanju. Na zajedničkom konceptu novih crteža i animacije, radili su Brucea Dickinson i dva bivša izvršna direktora studija Pixar, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari