Kompanija benda Iron Maiden „Iron Maiden LLP“ zabeležila je najbrži rast među muzičkim firmama u Velikoj Britaniji prema podacima Londonske berze. Holding kompanija legendarne hevi metal grupe jedna je od šest firmi sa najvećom zaradom iz muzičkog sektora. Kako se procenjuje, članovi benda Iron Maiden zarađuju između 10 i 20 miliona funti godišnje, zahvaljujući čestim koncertima i velikoj onlajn bazi fanova.


Tokom njihove jednogodišnje svetske turneje „Maiden England“ broj njihovih fanova porastao je za pet miliona, posebno u Južnoj Americi. Sajtovi za „skidanje“ fajlova poput BitTorrent-a pokazali su da bend ima najviše fanova u Brazilu.

„Kako pokazuju podaci, bend je bio vrlo uspešan u tome da svojim čestim koncertima svoje fanove koji šeruju besplatne fajlove prebaci u one koji kupuju karte za nastupe. Ovo je čist primer da globalni pristup muzičkim turnejama može da se isplati i da je vrlo važno znati gde se krije najviše tvojih fanova“, izjavio je Greg Mid, direktor kompanije Musicmetric.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari