Izašao spot indie benda Plus jedan za pesmu „Koga imaš“ 1foto: Nemanja Đorđević

Plus jedan (+1) je indie rok bend, skraćeno od indiesponirani – manje gitara, više mašina, iz Beograda, a čine ga Miroslav Cakić i Milan Bogdanović (prethodno: i duhovi).

Njihov prvi spot izašao je za pesmu „Koga imaš“, a režiju potpisuje Marina Uzelac.

Muzičari su želeli da svoj novi identitet liše ikakvih slojeva značenja pa su odabrali kratko i random ime, a, kako kažu, šta je više random od osobe koju ćete možda povesti sa sobom negde gde nećete platiti da uđete, neizvesnog dejta, imaginarnog prijatelja…

Tokom protekle dve godine, oni su napravili i snimili pesme za prvi album u produkciji benda i Saše Jankovića. Kako je saopšteno, album su nazvali „Sve znamo“, možda i neironično, ko zna.

Uporedo sa završetkom rada na albumu, oko njih se formira lajv bend, kome se priključuju Slobodan Jovanović (ex-Irie FM) – bubanj, Srđan Popov (Sergio Lounge) – bas, i Kosta Jovanović (Young Husbands, Ensh, Han Oslo) – gitara.

Album „Sve znamo“ ima 10 pesama, biće objavljen u septembru 2022. kao samostalno izdanje.

Uprkos tome, +1 ne isključuju saradnju s nekim od izdavača i poručuju: „Vreme između objavljivanja singla i albuma mogu iskoristiti da se jave i obore nas s nogu. Samo ozbiljne ponude, cim stop, SMS stop“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari