Izložba rok fotografija „4 Žice” u kragujevačkom Domu omladine 1Foto: Promo

Izložba, posvećena muzičkoj fotografiji, biće otvorena večeras, u ponedeljak, 2. avgusta u Galeriji Doma omladine Kragujevac. Reč je o postavci Marine Pešić „4 Žice”.

Marina Pešić (34) rođena je u Užicu. Po zanimanju je master inženjer građevinarstva. Još kao dete odlazila je na koncerte i tako se rodila ljubav prema muzici koja je postepeno sazrela u apsolutnu posvećenost.

Najveću pažnju posvećuje domaćoj i stranoj rok, bluz i džez muzici. Ljubav koju ulaže u svaku koncertnu fotografiju vratila se naklonošću koju prema njenom radu imaju najveći regionalni sastavi i autori.

Dobitnica je specijalne nagrade „Glas žene u muzici” na međunarodnom foto-konkursu „Glas koji se vidi, slika koja se čuje” 2017. godine.

Godinu dana kasnije dodeljena joj je plaketa „Special Mention” na međunarodnoj izložbi koncertnih fotografija „Čisto oko, puno srce”.

Marinine fotografije našle su se i na stranicama knjige „Rokenrol u kandžama interneta 2”, autora Predraga Jovanovića i Branimira Loknera, kao i na muzičkim albumima: „Zaveštanje” – Kepa & Free Spirits, „Hiljadu pitanja” – Kramer, „Reychel” – Kler, „Songmaker”, Zona B.

„Kada sa bine vidimo Marinu da fotografiše znamo dve stvari. Prvo, da će njen zarazni osmeh i optimizam preći na nas i da ćemo biti bolji nego što jesmo. Drugo, da će fotografije biti vanserijski dobre. Marina oko sebe širi dobru energiju i ’Riblja Čorba’ je obožava”, izjavio je Bora Đorđević povodom njenog fotografskog opusa.

„Rok fotografi su retka vrsta. Težak je to i zahtevan posao. Treba ugoditi i ne zameriti se muzičarima, organizatorima koncerata, tehničarima… Dugo nisam video osobu koja sa toliko posvećenosti i ljubavi obavlja svoj posao. Sa uživanjem pratim Marinin rad u kome vidim svakodnevni napredak. Zanatlija je i profesionalac za primer. Na ili ispred bine je neprimetna, ali zato vrlo glasna kad doprinosi muzičkom biznisu svojim oštrim okom i osećajem za pravi trenutak. Marina je čudo!” izjavio je Zdenko Kolar iz „Idola”.

Otvaranje izložbe je u 19 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari