Josipa Lisac u Centru “Sava” 1Foto: Sava Centar

Svi me pitaju kakva je to tajna veza između Beograda i mene. Nema tu filozofije – ljudi se prepoznaju. Ponosna sam što se to negovalo. Otprilike sve je poznato, prepustimo se emocijama – pozdravila je sinoć publiku u Centru “Sava” Josipa Lisac, jedna od najboljih pevačica nekadašnje jugoslovenske muzičke scene.

Ona je sinoćnim koncertom u Beogradu proslavila rođendan i u dvorani u kojoj je 2017. na Dan svetog Valentina započela jednogodišnji ciklus nastupa, završila obeležavanje 50 godina karijere. U prepunoj Velikoj dvorani Centra “Sava” više od dva sata publika je, uz aplauze i ovacije, uživala u novim aranžmanima starih hitova Josipe Lisac, koje je uglavnom napisao Karlo Metikoš, čovek i kompozitor njenog života. Josipa Lisac pokazala je deo svog glumačkog talenta i odala počast nedavno preminulom beogradskom glumcu Nebojši Glogovcu kog je upoznala u pozorištu i na filmu.

Njenu pet decenija dugu karijeru čini više od 20 albuma, uloge u pozorištu i rok operama, filmovi, mnogobrijni koncert – prvi je održala 1967. u Domu omladine u Beogradu. Krajem prošle godine objavila je dvostruki CD „Posve slobodna“ sa etno muzikom i kompozicijama koje je proteklih decenija snimila u saradnji sa kolegama od Dina Dvornika i Bajage do Šabana Bajramovićav. Za proleće je najavila CD sa snimcima njenih nastupa sa simfonijskim orkestrima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.