King Krule objavio album propraćen filmom sa prekinute evropske turneje 1Foto: Reuben Bastienne

Britanski kantautor Archy Marshall, poznatiji pod umetničkim imenom King Krule objavio je live album You heat me up, you cool me down, propraćen istoimenim filmom sa koncertnim snimcima prošlogodišnje prekinute evropske turneje.

Iako ovo nije njegov prvi live album, jer je 2018. izašao „Live On The Moon“, jedini je koji je objavljen usled nasilnog prekida turneje, pa samim tim nosi dodatnu težinu.

Naime, samo nekoliko nedelja pre nego se svet zatvorio, King Krule je imao pregršt koncerata na pozornicama širom Evrope, a na pandemijski prekinutoj turneji trećeg albuma Man Alive! nastupe je zabeležio njegov dugogodišnji prijatelji i saradnik Reuben Bastienne-Lewis, u Amsterdamu i Parizu.

Album You heat me up, you cool me down je propraćen filmom koji pruža uvid u turneju koja je naglo prekinuta i istovremeno podseća na jedinstveno scensko prisustvo i neverovatne performanse ovog autora.

Album sadrži 17 live pesama koje predstavljaju umetnikov opseg tokom njegove diskografije. Na albumu se nalaze Easy easy, Baby blue, Out getting ribs, i druge…

Ceo ovaj projekat King Krule objasno je u kriptičnoj poruci: „Nekada jeftino snimljene četiri numere piratskim softverom, a sada kolosalna energija skupljena u malim dijafragmama. Sedeli smo u toaletima, zamišljajući trenutak kada će druge zverčice otpevati te same vibracije. Popeli smo se na merdevine ispunjenja, koje ne ispunjavaju ni potrebu ni želju, ali u usponu organizovano grupisanje otkucaja srca koja udaraju po univerzumu sat i po, možda ne bi moglo biti bolje utrošeno. Konačno sam se osećao prijatno, mlad i nervozan pred tunelom anksioznosti kroz koji sam morao da prođem. „

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari