Ko je Crna udovica? 1Foto: Promo

Polako, ali sigurno ulazimo u završnicu iščekivanja samostalne priče o mračnim silama koje  su opkolile život Crne udovice. Skartlet Johanson osmi put ulazi u kožu Nataše Romanov, poznatijom pod borilačkim imenom Crna udovica.

Ona je više od špijuna. Ona je više od obučenog ubice. Ona je više od superheroine. Ona je CRNA UDOVICA.

Njene moći nisu supermoći, ona ima svoju snagu, gipkost, elastičnost, koju je stekla teškim treningom u domu za devojčice u koji je dospela kao siroče. Neuobičajena životna priča morala je početi na još neverovatnijem mestu – u Crvenoj sobi, gde je obučavana da postane individualka, spretna da barata svakom vrstom oružja kako bi postala agent koji je siguran kada treba da povuče oroz na njenom gloku 26.

Veštine infiltracije, kamuflaže i pre svega gvozdena volja spasili su je od zlosutnih misli u vezi sa njenom prošlošću i bili zaslužni što će postati prva Osvetnica koja je regrutovana u S.H.I.E.L.D. Pod maskom balerine i korporativne asistentkinje se približila Toniju Starku – Ajronmenu i uplesala u svet Osvetnika.

Crna udovica je Osvetnica o kojoj najmanje znamo, birala je da ne deli svoju prošlost ni sa kim i lažno se predstavljala u „Ajronmenu 2“. Odabrala je da ne dopusti ni publici ni svojim saborcima Osvetnicima da joj se približe. Ona je žena sa teškim teretom koji nosi na svojim leđima i pruža nepregledne mogućnosti da se njen lik otvori i razvija kako bi konačno došla do oslobođenja.

„Pre nego što sam radila za S.H.I.E.L.D, pravila sam greške, ali dosta mi je bežanja od moje prošlosti. Moramo da se vratimo tamo gde je sve počelo, imamo nedovršena posla. Jedna stvar je sigurna – to će biti jedan pakleni povratak“, nagoveštava Crna udovica.

Nataši Romanov je tokom zahtevene obuke u Crvenoj sobi bio ubrizgan serum koji usporava starenje i poboljšava celokupni imuni sistem, što je jedna od njenih prikrivenih prednosti nad protivnicima. Skarlet Johanson je o Crnoj udovici rekla:  „Znam puno  o ovom liku, jer je ona u meni, ali nisam imala prilike da pristupim svim njenim delovima. Uspela sam da, ovim filmom, proniknem u sve njene slabosti kao i da pronađem svu potrebnu snagu – na mene je to delovalo isceljujuće i terapeutski“.

Rame uz rame sa najvećim superherojima današnjice, Torom, Hulkom, Ajronmenom i Kapetenom Amerikom borila se protiv zla i bila izvrsni timski igrač uprkos tome što je odgajana da bude hladnokrvna i autonomna. Svoju empatiju i ljubav prema saborcima dokazuje na sebi svojstven način – žrtvovala je svoj život kako bi njeni prijatelji mogli da uzmu „kamen duše“.

Skarlet Johanson reprizira ulogu Crne udovice u Marvelovom akcionom spektaklu, špijunskom trileru „CRNA UDOVICA“ – prvom filmu četvrte etape Marvelovog filmskog univerzuma. Florens Pju, koja je već dobila epitet nove MARVEL ikone, u filmu glumi Jelenu, sestru i svojevrsnu naslednicu zvanja Crna udovica. Dejvid Harbor je Aleksej poznatiji kao Crveni Čuvar, a Rejčel Vajs je Melina. Reditelj filma je Kejt Šortland, a producent je Kevin Fajgi.

Predstojeći film je priča o ženi, njenoj snazi i bremenu koji je vešto skrivala pod maskom neustrašive ratnice. Ovaj film je delić slagalice koji je nedostajao da se razume dubina enigmatične ličnosti Nataše Romanov.

Bioskopska publika će film „Crna udovica“ na velikom platnu  imati prilike da gleda od 8. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari