Ko je Konstrakta, ovogodišnja predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije?

Ostavite komentar


  1. Saljemo Zemlju gruva na Evroviziju. Svaka cast! Lol kakva genijalana pesma. Ide na Evroviziju sa porukom da umetnici u Srbiji nemaju resen socijalni status (knjizicu). Odusevljenje je potpuno.

  2. Pesma je originalna, i napokon da je nesto normalno, unikatno, a ne grandovci i ostali šjam..

  3. Bravo! Odlična i autentična pesma, sve prva liga! Dašak nade za srpsku pop kulturu, mnogo jači od “uragana“ i Sare A-Go-Go.

  4. Ovaj fenomen ili tragediju svesti mislim da bi najbolje opisao i razumeo Basara. Ja imam tako snazan osecaj besmisla da prosto nemogu da pisem i eto trazim jedan vec ispisan clanak o ovom plavookom beznadju.
    Mislim da je i autorka svesna da nakon pobede dobija osecaj neposzeljnog stanja.
    Osecam da je sebi rekla „ovo mi nije trebalo“

  5. Bravo Ana! Nesto sasvim novo na nasoj muzickoj sceni. Potpuno razlicito od onih napucanih i silikonisanih “lepotica“. I mnogo normalnije. A pogotovo mi se dopalo sto posle proglasavanja nije urlikala, udarala se petama u d… i pustala izvestacene suze…..

  6. Ovo je srsmota za nasu zemlju,pa sa ovo pesmo se pretstavljamo kao retardirani debili koji ne znamo nista.Strasno …vec me je sramota da kazem odakle dolazim i ko mi predstavlja zemlji…

  7. Ja mislism da je ovo totalni promasaj,nas narod se mnogo zanosi.Ako jenesto drugacije i orginalno ne mora da znaci da je i dobro.Mozda gresim,po meni ispada u prvom krugu

  8. Da, bolje da je Lukas išao, on bi nas učinio ponosnim. Strašno šta sve ljudi pišu.

  9. Krezava pink Srbija je ocajna sto Lukas nije prosao. Umetnica ide u Torino da predstavi drugaciju Srbiju a pink komedijasi nazad u Simanovce kod dj zeksa.

  10. Ali meni zvuci kao reklama za neku privatnu kliniku…drugacije jeste al sa kojom tacno poentom…

  11. Kako se porodila dva puta kada nema knjizicu…ona i njena pesma su ko i drzava sto nam je…. beda i agenda…ona je deo ove proklete vlasti gde nista nije sveto i sve mora da se opljacka…

  12. Prvo polufinale, malo gledam i slušam, malo ne gledam i ne slušam. Umetnica pere ruke, bavi se anatomijom, narodnim molitvama, re-re-re-repeticijom i ja se isključujem. U finalu čujem da nema knjižicu, čudim se kako mi je to samo promaklo, kako je to „vrh“ stih, ali se opet ubrzo gubim.
    Kada je pesma pobedila, daj, reko’, da na webu nađem tekst, da vidim šta je na kraju bilo. Kad ono latinski. Zato sam se i pogubila, kontam. Onda lepo sve prevedem, uz google. Okejiš, lepo, kažem ja sebi. Naredna dva dana prikazuju nastup u pozadini raznih emisija. Tu mi se pričinjava da je umetnica 2-3 puta oprala ruke, što, uz onaj kraj na latinskom, znači da nam se žali na okp, ili ocd (in English). A ona koreografija rukama je stilizovan znak da je neko ćaknut, ali taj neko smo verovatno svi mi. Bože, baš sam glupa, too slow, trebalo mi je nekoliko dana.
    Usput sam se brinula kako će Svet ovo shvatiti, bez prevoda, sam nastup. Oni što stoje stvarno liče na sveštenike, polivaju ruke, takoreći, običnoj smrtnici. To je malo zbunjujuće. Obično mlađi tako pomažu starijima, onda gde nema vodovoda. Ili je umetnica vrhovna boginja.
    Da me čuju i pročitaju psihijatri dvoumili bi se između nekoliko najtežih dijagnoza. Umetnica je u pravu. Neki od nas su skroz ćaknuti.

  13. Pobedila je pismena Srbija ,onu ružičastu ,poltronsku,…..

  14. Pa na sta smo spali
    Zar nemamo naseg potencijala za uspeh i na nasem da se predstavimo tj remek delo da stvorimo..sve politikanizovano. Debilizam umotan u umetnost na zapadni nacin. To moramo prosto promovisati

  15. Nikad čuo ni video. Zadnje mesto nam je zagarantovano. Sve je namešteno ali kod nas ne može ništa regularno.

Ostavite komentar


Scena

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.