Koncerti, društvene igre, Eko, Chil i fun zona na prvom Belgrade Youth Festu 1Foto: Promo

Prvi Belgrade Youth Fest biće održan u petak i subotu, 11. i 12. avgusta na Donjem Kalemegdanu.

Belgrade Youth Fest održava se povodom Međunarodnog dana mladih, u organizaciji Kancelarije za mlade Grada Beograda i Udruženja Srbija je ZED – Z World.

Koncerti počinju od 21 čas, a u petak prvog dana nastupaju grupa Hurricane, Henny, Popov i Mahrina, a u subotu koncert će održati Saša Kovačević, dok će pre njega nastupati Youth Stars – četiri devojke koje su prošle na konkursu i sa kojima je skoro dva meseca radila produkcija Youth festa na pripremi programa za nastup.

Program u okviru Youth Village-a počinje u 17 časova, a posetioce očekuje devet zona: Međugeneracijska, zone Kulture i tradicije, Sporta, Zdravlja, Bezbednosti, Turizma, kao i IT, Eko i Chil i fun zona.

Na Međugeneracijskoj zoni posetioce očekuju društvene igre, radionica mozaika i tiktok izazovi.

Na zoni Kulture i tradicije učestvuju Muzej Nikole Tesle, Centar za kulturu Vlada Divljan, Udruženje Ove moje zlatne ruke i Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Beograd.

Na zoni Zdravlje učestvuju Crveni krst Stari grad, Studentska poliklinika, Studentski parlament u Beogradu, a na Sport zoni Sportski savez Srbije, Sportski savez osoba s invaliditetom Beograd, Arena sport, a biće organizovani turniri u malom fudbalu, stonom tenisu, kriketu.

Chil i fun zona uključuje društvene igre poput Čoveče, ne ljuti se, pab kviz, igrica Pogodi čašu, lazy zona, dok na zoni Bezbednost učestvuju Agencija za bezbednost saobraćaja, Kancelarija za borbu protiv droga, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Udruženje žrtava nasilja Hajp; IT zona obuhvata učesnike: Mobilna poslovnica Telekom Srbije, Mašinski fakultet, Naučno-tehnološki park, Portal Mladi Srbija; Na Eko zoni učestvuju UNDP, DOCLOOP, Društvo za pomoć mentalno nedevoljno razvijenih osoba, uz izložbe, aktivacije i edukacije; Na zoni Mladi i turizam učestvuju Kancelarija za mlade Grada Beograda, Turistička organizacija Srbije, Udruženje za Ujedinjene nacije i nevladine organizacije.

Kompletan program Belgrade Youth Fest-a je besplatan a karte za koncerte se preuzimaju na njihovom sajtu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari