Konstrakta poklonila lavor patrijarhu Porfiriju, a on njoj triptih

Ostavite komentar


  1. Bolje da joj je Porfirije poklonio Bibliju, nego ikonu, ali i to je ustvari simbolika. Kao što lavor i bokal predstavljaju mrtve predmete, takve su i ikone u Božjim očima i svi oni koji im se klanjaju i u njih se uzdaju. Psalam 115:4,7,8 kaže:“ Njihovi idoli su delo ljudskih ruku.
     Ruke imaju, ali ništa ne dodiruju, noge imaju, ali ne hodaju, ne puštaju glas iz svog grla.
    Takvi će postati ljudi koji ih prave, a i svi koji se u njih uzdaju.“

  2. Поклонила му је лавор, реквизит са њеног наступа, а уједно и симбол Великог четвртак, јер је Господ тад опрао ноге ученицима, чак и данас симболично Васељенски патријарх пере ноге свештенству у Јерусалиму. А исто тако симболично је добила од патријарха триптих, три иконе, а уједно и назив њеног пројекта.
    Јако фино. Само ће сад ова Србија из ,,круга двојке“ да запени од муке.

Ostavite komentar


Scena

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.