Kruz RoudiFoto: Promo

Domaća muzička scena dobila je pojačanje izlaskom albuma „Sve kruži”, koji mladi novosadski bend Kruz Roudi objavljuje pod okriljem izdavačke kuće Lampshade Media.

Prožet samorefleksijom, album donosi sedam originalnih pesama i introspektivni spot za numeru „Anksioznost”, i kao celina istražuje različite aspekte emocija i ličnih iskustava.

„Sve pesme su proživljene i sve što smo njima rekli je prošlo kroz živote koje živimo. Nešto od toga se zadržalo, nešto je ostalo samo u pesmi i kao uspomena, ali je sve prošlo kroz nas. ‘Sve kruži’ je muzičko putovanje kroz unutrašnje svetove i podsetnik svima koji se u njima pronalaze da nisu sami u svojim mislima i osećanjima”–poručuju članovi benda Kruz Roudi.

Rad na albumu, produkčija i snimanje trajali su dve godine, a pored ranije objavljenih singlova –debitantske „Reprize”,koja je bend več u najranijim etapama svrstala među polufinaliste za Nagradu Milan Mladenovič , i „Sve kruži”, koja je najavila istoimeni, svez e objavljeni album prvenač, izdanje donosi jos pet novih pesama.„Anksioznost”, koju prati i muzič ki video,hvata se u kos tačsa sve prisutnijom temom u z ivotima i svakodneviči mladih na lič an, neposredan i iskren nač in.

„Pesma i spot propituju otuđivanje, teskobu i usamljenost sa kojima se suočavamo i u našim tihim sobama, i na prepunim žurkama na koje idemo manje ili više euforični. Želimo iskustveno da doprinesemo većoj vidljivosti teme koja je veoma važna”–istič u Roudiji.

Nakon „Anksioznosti”simbolič no sledi „Praskozorje”, zatim „Kao i pre”i „Poslednja stanica”, a na samom kraju albuma svič e „Svako novo jutro”. Vođen dopadljivim tonovima i melodijama, album „Sve kruži” demonstrira sposobnost benda da kreira istovremeno dinamič an i emotivan zvuč ni pejzaz koji č e privuč i različ ite generačije slus alača.Bend Kruz Roudi osnovan je krajem 2021. godine u Novom Sadu, a č ine ga tri različ ita karaktera –Mladen, Nemanja i Danilo–koji svoju sinergiju bez problema prenose iz studija na sčenu.

Iza sebe imaju nastupe na Zidiću Doma omladine Beograda, Roll & Blues festivaluu Aranđelovču, Domu kulture„Studentski grad”, niz svirkiu Novom Sadu, ali i u gradovima s irom Srbije u kojima su pre objavljivanja albuma isprobavali svoj zvuk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari