Odmah pošto je nova pesma preminulog kralja popa Majkla Džeksona osvanula na njegovom zvaničnom sajtu počele su špekulacije o autentičnosti snimka, te i pravi medijski rat između Džeksonove porodice i kuće „Sony music“. Sestra Majkla Džeksona Latoja, Majklova deca i nećak Ti Džej izjavili su da je glas na pesmi „Breaking News“ lažan i sumnjiv.

– Čula sam pesmu i to ne liči na njegov glas – istakla je za internet sajt TMZ.com Latoja Džekson.

Takođe, frontmen benda Black Eyed Peas Will.I.Am je izjavio u avgustu ove godine da ne treba objavljivati album.

– On je bio perfekcionista i on ne bi želeo da se album objavljuje ovako. A sad kad nije tu i nije deo procesa odlučivanja, zašto objaviti takvu ploču? – rekao je Will.I.Am.

Sa druge strane diskografska kuća „Sony music“ izdala je saopštenje u kojem potvrđuje autentičnost numere „Breaking News“.

– Naša istraživanja i svedočenja ljudi koji su bili u studiju sa Majklom Džeksonom uveravaju nas da je reč o njegovom glasu – piše u saopštenju.

Ujedno, majka Majkla Džeksona, Ketrin Džekson, odlučila je da u inat izdavačkoj kući Soni objavi pesmu kralja popa „Opis None“. Ketrin Džekson je objavljivanje pesme obrazložila nesuglasicama sa diskografskom kućom Soni za koju tvrdi da najavom izdavanja albuma sa neobjavljenim pesmama kralja popa „krši sva autorska prava“. „Majkl te pesme nikada ne bi objavio jer nije bio zadovoljan njima. Ovim gestom poklanjanja jednog originala fanovima želim da pokažem da se ne slažem sa politikom kuće Soni“, rekla je Ketrin Džekson.

„Breaking News“ je pesma koju je Majkl Džekson navodno snimio u kući svog prijatelja 2007. godine, dok su ostale pesme sa albuma „Michael“ koji će izaći u decembru, snimljene u muzičkim studijima u Las Vegasu i Los Anđelesu, mada nije poznato koliko će tačno pesama sadržati ovaj album. U vreme pre nego što je iznenada preminuo u junu prošle godine, šuškalo se da Majkl Džekson sarađuje sa trenutno najangažovanijim hitmejkerima kao što je Ejkon i Red Van, koji piše pesme za Lejdi Gagu, te se očekuje da se i njihove pesme nađu na novom albumu. Inače, Džeksonov poslednji album „Invincible“ objavljen je 2001. godine i doživeo je pravi debakl, kako od strane kritike, tako i od publike.

Majkl Džekson umro je 25. juna 2009. u Los Anđelesu od prekomerne doze lekova, u 51. godini. Prema podacima magazina Forbs, Džekson je od 1. oktobra 2009. do 1. oktobra 2010. zaradio 275 miliona dolara i tako postao najuspešnija preminula slavna ličnost svih vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari