LP Duo predstavio singl i spot „Analog Love“ 1Foto: Universal Music Serbia

Jedinstveni klavirski dvojac LP Duo, Sonja Lončar i Andrija Pavlović, objavljuju singl i spot pod nazivom „Analog Love“, prvi sa predstojećeg albuma „Duality“.

Album je od danas u pretprodaji, a publici će nakon nekoliko novih singlova, biti predstavljen 20. septembra.

Kompozicija „Analog Love“ nastala je spontano, u roku od samo tri dana.

„Kompozicija je prvobitno bila nazvana drugačije, po jednom presetu koji smo koristili u produkciji, ali je došlo do promene i nazvana je „Analog Love“ čime je dobila na romantičnosti koji se odlično uklapa u ceo muzički narativ“, objašnjava LP Duo.

LP Duo će 27. avgusta koncertom u okviru Yellow Lounge – Deutsche Grammophon programa u Salzburgu internacionalnoj publici predstaviti album „Duality“, u društvu još nekoliko velikih imena aktuelne savremene umetničke muzike sa kojima će nastupiti iste večeri.

Od 2004. godine Sonja Lončar i Andrija Pavlović, poznati u svetu muzike kao LP Duo, istovremeno su eksperimentisali sa beskrajnim mogućnostima sviranja na dva klavira i razvijali novi pristup savremenoj klavirskoj muzici. Od tada, brišući granice između kamernog ansambla i rok benda, i pod imenom LP Duo, postali su jedan od trenutno najuspešnijih klavirskih dua.

Tokom svoje bogate izvođačke karijere, nastupali su u koncertnim dvoranama kao što su Karnegi hol u Njujorku i Džon F. Kenedi centar za scensku umetnost u Vašingtonu, na brojnim festivalima i solističkim turnejama širom Evrope, SAD-a i Azije, sa stalnim koncertima širom regije Zapadnog Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari