marčeloFoto: Miroslav Dragojević/ Danas

Marko Šelić Marčelo je multitalentovani umetnik koji je na sceni već četvrt veka, iako i dalje spada u mlađe autore.

Marčelo je bio gost rubrike NAJ-NAJ-NAJ, u kojoj je za City Magazine otkrio nešto više o svojim pesmama.

Uvek angažovan i bez dlake na jeziku, Marko Šelić je odgovorio na pitanja za koju pesmu, koju on izvodi sa svojim bendom, smatra da je najbolja, za koju misli da je najveći hit, a za koju veruje da se nije najviše zavrtela među ljudima i misli da je potcenjena.

Za najbolju pesmu nije mogao da se odluči, ali je nabrojao nekoliko koje možda nisu ispali veliki hitovi ali bend voli da ih svira – Zemlja za vas ili Reset sa poslednjeg albuma, Rekvijem sa Puzzle Shock ili Mimohod sa Treće Strane Medalje.

Iako ima iza sebe Otkucaje, Sveti Bes i Peglu, Marko misli da je najveći hit pesma Jedan. Na kraju, uz smeh nam je rekao da za najpotcenjiju smatra da je sve osim pesme Jedan.

Marko Šelić Marčelo rođen je u Paraćinu 1983. godine, a već 1997. napisao je prve rep strofe. Nastupa sa bendom Rhyme Animal, koji ubrzo napušta da bi započeo solo karijeru.

Debi album De Facto objavio je 2003. godine i to postaje najbrže prodavana ploča te godine, koju su obeležile saradnje sa Edo Maajkom, Elementalom, Škabom, Šortijem…

Zbog kritika upućenih društu, ali i ličnih tema, postao je prepoznatljiv glas koji je uspeh pronašao i kod publike i kod kritičara.

Osim muzike, bavi se i književnošću, objavio je nekoliko romana i brojne kolumne na temu književnosti i stripa.

Radi u uredništvu izdavačke kuće Veseli četvrtak, piše kolumne za Danas i ne propušta priliku da spomene svoju ljubav prema stripu.

Ako ste propustili prethodne tekstove iz ove rubrike, ovde možete videti šta je rekao Dragi Jelić, a ovde šta je rekao bend Joker Out.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari