Marčelo nakon nastupa na BF: Meni je srce puno, zabrinut sam šta će biti na jesen 1Foto: Jovana Stanković

Drugo veče festivala Belgrade Beer Fest otvoreno je koncertom Marka Šelića Marčela, a nakon nastupa pred nekoliko stotina ljudi, u izjavi za dnevni list „Danas“ nije krio zadovoljstvo.

Šelić je napomenuo da ovo nije prvi festival na kom je nastupao ovog leta.

Nakon gostovanja u Banja Luci na Fresh Wave festivalu i na Tjentištu na OK Fest-u, vreme je došlo i za beogradsku publiku na Beer Festu.

„Šta da kažem, meni je ovo povratak u jedan od najdražih delova onoga čime se bavimo, što se tiče muzike, a isto tako i književne večeri što se tiče književnosti. Dakle, bilo šta da imaš nekakav kontakt sa publikom, da malo vidiš ljude, gde malo možete da popričate o tome šta si zapravo uradio, da li valja ili ne. Jednostavno, živa energija. U tom smislu, meni je srce puno“, ističe Šelić za „Danas“.

Kako ističe i sam je zabrinut za predstojeći period i eventualno pogoršanje epidemiološke situacije.

„Naravno, zabrinut sam kao i svi šta će biti na jesen. Ali, ono što je bilo do mene da uradim za svoju zajednicu i sebe što se tiče tih stvari, ja jesam uradio. To je valjda najbolje što mogu“, rekao je Šelić.

Bilo je neizbežno popričati o novom albumu koji je najavljen početkom prošle godine, a čija je realizacija morala da sačeka bolje pandemijske uslove.

„Možete da ga očekujete uvek. Očekivanja nisu zabranjena. Svakako ove godine, ali videćemo kada. Izašao je drugi singl ‘Flešbek’, a na jesen krećemo redom sa singlovima. Priča se nastavlja kao i sa ovim spotovima do sada, dok je album u miksu. Dakle, sigurno 2021. godine, ali da se ne gađamo datumima, pa da ispadne netačno“, najavio je Šelić.

Budući da iza sebe, pored bogate muzičke karijere, ima i više objavljenih knjiga, od kojih su neke doživele prevod na strane jezike, osvrnuli smo se i na budućnost ovog aspekta njegovog rada.

„Nadam se, takođe, vrlo uskoro. Ne znam da li će to (objavljivanje nove knjige) biti ove godine, jer smo još uvek u priči oko albuma, mixa i sada oko osmišljavanja spotova, režije… Ali, svakako, što se albuma tiče postalo je solidno ležernije nego kad smo bili u piku rada na njemu, tako da mogu, polako, da se vratim književnosti“, rekao je Šelić.

Iako ga zbog jedne stare, pogrešno protumačene izjave, prepoznaju kao prosvetnog radnika, Šelić napominje da nikada nije radio u obrazovnim institucijama.

Ipak, pitali smo ga kakav je njegov stav po pitanju, trenutno aktuelne, teme obrazovanja u uslovima pandemije i neodlučnosti odgovornih institucija o načinu sprovođenja nastave u novoj školskoj godini.

„Siguran sam da (odluka) utiče veoma. Nije džabe škola osmišljena na način kako je osmišljena. Ali, ne bih govorio mnogo dalje. Mislim da smo potpuno poludeli sa tim da svi ‘imamo mišljenja o svemu’. Normalno je da imamo mišljenja, ali mi imamo tvrdnje o svemu, a to nije isto“, objasnio je Šelić.

Za kraj, dodaje da nije epidemiolog, te da se ne oseća prijatno pri komentarisanju ovakvih tema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari