Marčelo, Papi Jaaz, Kendi: Trodnevni festival "Re:aktivacija" od sutra u Beogradu 1foto: PR

Trodnevni festival 2HOT4STAGE FEST “Re:aktivacija”, održaće se od 25. do 27. marta u Beogradu, i biće mesto okupljanja, povezivanja i razmene velikog broja srpskih i inostranih Hip Hop stvaralaca iz sveta muzike, plesa, graffita i mnogih drugih street art umetnosti. Posetioce očekuje bogat program. Glavne atrakcije biće nastupi domaćih hip hop izvođača, plesna i muzička takmičenja i radionice.

Program prvog dana kreće u 14 časova u Re-Kreativnom centru Silosi Beograd. gde će se predstaviti muzičari, plesači, crtači, umetnici i modni dizajneri. Posetioci će moći da učestvuju u zanimljivim aktivacijama i osvoje vredne nagrade. Beatmaking battle, RAP performance battle “5 Minuta Slave” i My People tribina “Bez prečice”… Ljubitelji ulične kulture uživaće u brojnim kreativnim i interaktivnim događajima, takmičenjima u plesu i crtanju, igrama asocijacije, radionicama za ručni dizajn patika, i sve to uz sjajne setove dižejeva.

Glavni program najavljen je za subotu, 26. marta u pozorištu KPGT, kada posetioce očekuju plesna takmičenja za decu i odrasle od 11 do 21 časova, a u žiriju će biti istaknuti međunarodni i domaći plesači i koreografi. Obezbeđene su nagrade za najbolje. “All Style” kategorije za decu i odrasle, betlovi i takmičenja u koregrafijama su neki od formata, a internacionalne sudje pristižu iz Bugarske, Španije, Austrije, Francuske, Rusije, Italije, Hrvatske i Slovenije.

Muzički program kreće u 21 čas, a nastupaju: Kendi sa celom Aristokrat Muzik postavom, Marko Šelić Marčelo, uz kog će na bini biti njegovi dugogodišnji saradnici Nensi (vokal) i DJ Raid, kao i niški dvojac Stereo Banana. Nastupe će imati krosover bend Iskaz, kao i Buzz Rap Showcase sa svojom ekipom. Renomirani beogradski DJ BKO je zadužen za atmosferu na afterparty-u. 2HOT4STAGE FEST muzički program i plesna takmičenja u subotu prati niz aktivacija.

Festival prati i program “Svaka limenka se računa“, kao i druge ekološke akcije.

Svi koji sa sobom donesu četiri iskorišćene limenke, ostvariće popust na ulaznicu, a na festivalu neće biti upotrebe plastičnih čaša, a prihod koji se sakupi je namenjen u humanitarne svrhe. Događaj će svojim prisustvom ispratiti i organizacija “Crveni Krst”.

U nedelju 27. marta plesne i muzičke radionice će se održati u prostorijama KUD Gradimir. Međunarodni tim predavača čine instruktori plesa iz Hrvatske, Francuske, Španije, Italije i Bugarske koji će održati plesne radionice iz Hip Hop, Breaking, Choreo i sličnih streetstyle stilova. Kendi i Papi Jaaz iz Aristokrat Muzik će održati radionice repa i muzičke produkcije. Veče je rezervisano za chillout u Leila Records, prodavnici ploča, gde ćemo se opustiti i sabirati utiske uz DJ Shoomadisca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari