Muzička rođendanska žurka 1Foto:Stanislav Milojković

Evropski centar za kulturu i debatu Grad ovog aprila puni sedam godina, a u okviru velike rođendanske proslave neizostavni muzički program će svoj vrhunac dostići 22-24. aprila. Prvog dana nas očekuje pravi rođendanski akustični maraton velikana domaće kantautorske scene sa svojim solo nastupima: Stray Dogg, Ana Ćurčin i Kralj Čačka.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

Sve će to biti začinjeno premijernim koncertom sastava Voland le Mat iz Zagreba. Narednog dana, 23. aprila, elektronski maraton na kome će se predstaviti lokalna all star ekipa – Gordan Paunović, Schwabe, Vlada Janjić i drugi, dok je specijalni gost večeri gost iz Londona – Rex the Dog (Kompakt). Finalne večeri će biti više nego prikladno – nedelja, predveče, 24. april i već dobro znani gosti iz Memfisa – Amy LaVere i Will Sextona, čije karijere govore dovoljno za sebe. Domaćini gostima iz Tenesija biće On Tour i The LVC'z. I to nije sve…. KC Grad će u četvrtak, 21. aprila, u 19.30 tokom rođendanskog koktela pretpremijerno predstaviti svoj novi projekat – Gradski hor.

Vrata akustične bašte u petak se otvaraju već od 19 časova, cena karte je 300 dinara do 22 sata, a 400 dinara posle. U subotu, 23. aprila, gost će biti Jake Williams iz Londona koji od 2004. godine izdaje za čuvenu Kompakt etiketu pod pseudonimom Rex The Dog. Ukoliko ste klabingovali u periodu od 2004. do 2010, onda ste sigurno u svakom klubu doživljavali ekstazu uz njegove hitove sa EP izdanja „Frequency“, „Prototype“, „I Can See You, Can You See Me?“… Muziku isključivo producira na ritam mašinama, sintisajzerima, sekvencerima, pa taj neprikosnoveni kvalitet analognog zvuka daje poseban pečat svim njegovim izdanjima. Osim toga poznat je po vizuelnom identitetu koji sam ilustruje, pa će njegov live nastup u Beogradu ispratiti i animirani vizuali koje nam je pripremio. Događaj počinje u bašti koja će svečano biti otvorena sa matineom već od 19 časova, a za rođendanski maraton biće zadužena lokalna all stars postava: Gordan Paunović, Vlada Janjić, DJ Brka, Schwabe, Ewox & Tamarinsky.

U nedelju, 24. aprila, od 20.30 očekuju nas Amy LaVere & Will Sexton, On Tour i The LVCz. Prva dva nastupa u Beogradu Amy LaVere & Will Sexton imali su upravo u KC Gradu (septembar 2014. i maj 2015. godine). Ovaj put se vraćaju da uveličaju rođendansku žurku u zajedničkom projektu sa beogradskim sastavom On Tour pod radnim nazivom „Covering The Faves“. Jasno, radi se o zajedničkom izvođenju obrada uz koje su kao autori stasavali Amy i Ika, Will i Vlada, ali i dobar broj zaljubljenika u popularnu muziku. Veče će otvoriti The LVC'z, prekaljeni predstavnici americana žanra u Srbiji, a svakako će se u više momenata obreti i svi učesnici na bini svirajući neku od odabranih obrada. Cena karte u pretprodaji je 500, na dan nastupa 600 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari