Muzički vodič od 11. do 18. januara 1Foto: Promo

Svakog petka portal Danasa preporučuje žurke, svirke, koncerte, i događaje praćene dobrim zvukom, koji će se odviti u narednih sedam dana.

11. januar – Veče muzike Volfganga Amadeusa Mocarta

Beogradska filharmonija održaće koncert u Velikoj dvorani Centra za kulturu u Smederevu, danas u 20 časova. Pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića, kao solista će nastupiti violinistkinja Ksenija Milošević, zamenik koncertmajstora Beogradske filharmonije.

Organizatori su istakli da za publiku u Smederevu orkestar priređuje veče muzike Volfganga Amadeusa Mocarta. Na repertoaru je jedna od najpoznatijih kompozicija svih vremena “Mala noćna muzika”, zatim drugi Koncert za violinu i orkestar, a program zaokružuje Praška simfonija.

11. januar – Sana Garić i Klotljudi

Muzički vodič od 11. do 18. januara 2Večeras nešto pre 22 časa, u Kulturnom centru Grad nastupiće Sana Garić. Kako organizatori saopštavaju, posle ovogodišnjih uspešnih nastupa na festivalima Inmusic, Festival muzičkog dokumentarnog filma, Morski ritam života, Nišvile jazz festival, Festival uličnih svirača, ali i zimske turneje u Splitu, Sarajevu, beogradski bend Sana Garić se vraća i KC Grad.

Specijalni gosti na koncertu, biće beogradski rock sastav Klotljudi.

12. januar – Straight Mickey and the Boyz

Muzički vodič od 11. do 18. januara 3U subotu uveče, u 21 čas u SubBeernom centru nastupiće bend Straight Mickey and the Boyz.

Još jedno opako druženje i vraćaju se u studio, istaknuto je u najavi koncerta ukazujući na to da je njihov novi album pri kraju. U najavi je istaknuto i to da je nema boljeg načina za ulazak u Novu godinu nego izlaskom na binu.

12. januar – Artan Lili i Harlekin

Muzički vodič od 11. do 18. januara 4U Kafe Pozitiv-u, u Staroj pazovi u subotu u 21 čas nastupiće Artan Lili, a gosti na koncertu biće grupa Harlekin. Organizatori su u najavi događaja saopštili da je Artan Lili nesumljivo najčešće pominjan sastav u regionu u prethodnih par godina, kada se priča o novim snagama na domaćoj i regionalnoj rock sceni.

Muzički vodič od 11. do 18. januara 513. januar – Vuča i Vlaca

U Čiltonu, u nedelju, u 21 čas, nastupiće Vuča (Darkwood Dub, Minilinija) i Vlaca (Lira Vega, Minilinija, Svemirci, Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar).

13. januar – Partibrejkers, Ritam nereda, Planet of Zeus

Muzički vodič od 11. do 18. januara 6U okviru projekta Doček 7527, u Novom Sadu,  od 19.30, kada će biti otvoren ulaz, nastupiće, u 20.30, grupa Planet of Zeus, potom u 21 i 40 punk bend Ritam nereda, i u 23 časa domaći rock sastav Partibrejkers u maloj sali Spensa.

Organizatori su saopštili da  su Partibrejkerski živi na domaćoj sceni skoro 40 godina. Ritam  nereda je prošle godine proslavio 30 godina. Njima će se pridružiti sastav koji stiže iz Atine Planet of Zeus, koga karakterišu rock zvuk i energični natupi, i koji je trenutno, jedan od vodećih bendova u Grčkoj.

14. januar – Beogradski novogodišnji koncert

Muzički vodič od 11. do 18. januara 7Tradicionalni „Beogradski novogodišnji koncert“ Simfonijskog orkestar i Hora RTS biće održan u Sava Centru, u ponedelјak, 14. januara, u 20 časova.

I ove godine ansambli Muzičke produkcije RTS, uz maestra Bojana Suđića, na scenu dovode specijalne goste, među kojima će se naći hor Kolibri, Dečji hor RTS, ansambl Kolo, Dragana Radaković. sopran, Ivana Srblјan, mecosopran, Nikola Mijailović, bariton, koji će upotpuniti prazničnu muzičku čaroliju. Ovoga puta muzika nas vodi u svet igre.

15. januar – „Disko opera“

Muzički vodič od 11. do 18. januara 8
Foto: Plakat

Koncert „Disko opera“, na sceni „Jovan Đorđević“, održaće se u utorak u  20 časova, u Srpskom narodnom pozorištu.

Organizatori događaja su istakli da, nakon nezaboravnog koncerta “Rok opera”, združeni sastav Novosadskog big benda, članova Hora i Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta publiku vodi na fantastično putovanje kroz najlepše teme disko muzike.

Na programu koncerta se nalaze neki od  najzančajnijih predstavnika autora disko talasa sedamdesetih i osamdesetih, kao što su Abba, Boney M, Bee Gees, Michel Jackson, Stevie Wonder, Dona Summer, Aretha Franklin, Quincy Jones, Wild Cherry…

16. januar – Lira Vega – „Duhovi iz prošlosti“

U sredu, u 20h „Duhovi iz prošlosti“ ponovo će posetiti KC Grad, istakli su organizatori i ukazali „“Duhovi iz prošlosti“ je audio-vizuelni zapis koncerta koji se desio 16.01.2016. u KC Grad, na kojem je grupa „Lira Vega“ na originalan način promovisala svoj novi album „Duhovi“.

Članovi grupe „Lira Vega“ odlučili su da opasku organizatora da je „ovo dobra prilika da se pozovu i neki gosti“ doslovno prevedu i da prepuste izvođenje kompletnog albuma odabranim gostima. Svi pozvani su se odazvali i podelili svoj nesvakidašnji entuzijazam i energiju sa publikom, dajući pesmama sa albuma novu dimenziju“.

18. januar – Schiller

Audio-vizuelni koncertni spektakl koji će vas ostaviti bez daha! Nemački muzičar, kompozitor i producent  Schiller nastupiće 18.januara u 21 čas u Hali sportova, istakli su organizatori i dodali da je Schiller, čudesni vizionar koji puni hale i arene širom sveta i ostavlja publiku bez daha.

Muzički vodič od 11. do 18. januara 918. januar – Moussaka & Psi

MOUSSAKA I PSI vam donose klimu orijenta u KC GRAD u petak u 22 časa, naveli su organizatori nastupa i ukazali da je zanimljiva kombinacija gitarskog zvuka surf i psychobilly žanra prožeta poznatim melodijama, te da stoga nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Muzički vodič od 11. do 18. januara 1018. januar – Preletu u čast!

Omaž liku i delu Dušana Prelevića Preleta biće održan u petak u Ljutiću u 21čas. Tim povodom organizatori su u najavi događaja istakli da je „Dušan Prelević Prele, između ostalog, vrhunski pevač, pisac, kolumnista, fudbaler, hokejaški golman… Jedan od najjačih, moglo bi se reći i najjači vokal na ovim meridijanima.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari