Muzički vodič od 5. do 11. oktobra 1

Svakog petka portal Danasa preporučuje kako da narednih sedam dana provedete opuštajući se uz muziku. Pogledajte šta je sve najavljeno od muzičkih dešavanja za naredni period.

5. oktobar – SoA Kpop Fairy party

Muzički vodič od 5. do 11. oktobra 2

Tema ove žurke je jednostavna – Fairy, što znači da je poželjno da koristite gliter za šminkanje. Naravno, šminka nije obavezna. Na Facebook eventu možete postaviti najviše 5 muzičkih želja koje će potom biti pregledane. Za selekciju muzike i dobru atmosferu zadužen je DJ Haseo.

Žurka će se održati u petak, u već dobro poznatom Klubu Doma omladine Beograda, od 18 do 22 časa.

6. oktobar – Simfonijski orkestar – Koncert za bebe

Muzički vodič od 5. do 11. oktobra 3
Foto: Goran Jovanović

Galerija Matice srpske u saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada, a zahvaljujući podršci Fondacije „Novi Sad 2021” kroz program Publika u fokusu, u subotu priređuje prvi u nizu koncerta za bebe i njihove roditelje, koji će se nastaviti svake prve subote u mesecu.

U dva termina,u 11.00 i u 12.30 sati, Orkestar Beogradske filharmonije na čelu sa dirigentom Aleksandrom Kojićem će izvesti specijalno za bebe uzrasta do 2 godine tridesetominutnu Simfoniju uspavanki. Tako će filharmoničari uvesti bebe u čarobni svet muzike kroz najlepše dečje uspavanke na svetu, aranžirane za orkestar.

Zainteresovani se mogu prijaviti na [email protected] a potom preuzeti karte u Muzejskoj prodavnici.

7. oktobar – Nikola Vranjković

Muzički vodič od 5. do 11. oktobra 4
Foto: PIxabay/DariuszSankowski

Šest vrsnih muzičara, koji su snimili album od kritike nazvan ‘najvećim rok albumom 21. veka’, nastupaju prvog vikenda nove sezone svirki u Knjižari u Novom Sadu. Nikola Vranjković, svakim nervom u muzici i poeziji, u pratnji izvanrednih gitara i ritam sekcije, izvodiće svoje pesme u njihovom prirodnom ‘staništu’ i okruženju, među ljudima i knjigama.

Sa Nikolom i ekipom nastavlja se koncept intimnih muzičkih performansa nazvanih ‘Svirka u knjižari’ u kojima su objedinjena dva najvitalnija medija: muzika i knjige, koji se prožimaju i spajaju u neposredan, jedinstven i magnetičan doživljaj.

10. oktobar – Najdžel Kenedi

Muzički vodič od 5. do 11. oktobra 5

U sredu od 20 časova, Najdžel Kenedi će nastupiti sa kamernim ansamblom u Sava centru. Posle višedecenijske karijere pune milionskih tiraža i vodećih svetskih nagrada, Najdžel Kenedi je stekao reputaciju kao jedan od vodećih svetskih virtuoza. Izvodio je muziku najšireg repertoara – od klasičnih kompozitora do Hendriksa, nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta, svirao je za Britansku kraljevsku porodicu i obišao svet nebrojeno puta nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima.

Ljubav prema džezu bila je veoma izražena u karijeri Najdžela Kenedija. Vanvremenski standardi kao što su numere „Summertime“, „They Can’t Take That Away From Me“ i „Porgy and Bess“ obrađeni su u Kenedijevom neponovljivim stilu i zanosu na albumu „Kennedy Meets Gershwin“, objavljenom na 120. godišnjicu Geršvinovog rođenja.

11. oktobar – Kiparski simfonijski orkestar

Muzički vodič od 5. do 11. oktobra 6
Foto: Kolarac

Četvrta sezona ciklusa koncerata Kolarac tvoj svet muzike, u saradnji sa MTS-om, planirana je da, u okviru proslave 140 godina od osnivanja Kolarčeve zadužbine, beogradskoj publici predstavi zanimljive programe, interesantne umetnike i probranu koncertnu seriju koja obuhvata čak sedam koncerata. Jedan od njih je koncert Kiparskog simfonijskog orkestra koji se održava u četvrtak od 20 sati u Kolarčevoj zadužbini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari