Muzički vodič od 5. do 12 jula 1Foto: Exit festival

Svakog petka portal Danasa preporučuje žurke, svirke, koncerte i događaje praćene dobrim zvukom, koji će se odviti u narednih sedam dana.

4. do 7. jul – EXIT festival

Ove godine se okupljamo u jedno veliko pleme u zajedničkoj misiji za očuvanje života na planeti, istaknuto je na FB eventu EXIT-a, višestruko nagrađivanog muzičkog festivala koji se održava jednom godišnje na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, počevši od 2001. godine, a koji ove godine startuje od 4. jula, saopšteno je u vezi ovog festivala koji je počeo juče i traje do 7. jula.

Ljubitelje muzike na festivalu očekuje bogat program čiji se sadržaj može naći na ovom linku.

5. jul – Kanda Kodža i Nebojša

Muzički vodič od 5. do 12 jula 2KKN-a nikad dosta! Posebno otkako su objavili album „Uskoro“, istakli su organizatori koji su najavili da će bend nastupiti prvog julskog petka na Beer Gardenu kada kako kažu, nećemo čuti samo nove pesme, već sve što su Kanda Kodža i Nebojša prethodnih decenija radili.

6. jul – Đorđe Miljenović

Muzički vodič od 5. do 12 jula 3Da i katastrofa može biti prelepa svakim svojim izlaskom na scenu dokazuje Đorđe Miljenović, ukazali su organizatori i najavili njegov subotnji nastup na Beer Garden-u.

11. jul – Bekfleš

Muzički vodič od 5. do 12 jula 4Zappa Barka na koncertnom četvrtku, sa početkom u 22 sata najavljuje Bekfleš rečima: „prvi put na Zappa Barci najludji i najekcentričniji Novosadjani“!

Prema rečima organizatora, BEKFLEŠ je novosadski muzički kolektiv osnovan 2013. Broji četiri člana i deo su ekipe koja se trudi da promoviše svoj žanr „Najpopularnija muzika 7“.

Zajedno sa svojim prijateljima iz grupe „KARDEŽ “ čine najveći trap sastav na Balkanu „KLIKA“ i broje devet članova“.

12. jul – Bolesna štenad, Navy ne obećava  i SUS

Muzički vodič od 5. do 12 jula 5Organizatori sledećeg petka najavljuju „superkombo na Beer Gardenu: nastupaju Bolesna Štenad
SUS i NAVY ne obećava  i dodaju da je u pitanju petak koji obećava.

12. jul – Žurka Zelenog Kačketa + karaoke

Dobrodošli na prvu žurku Zelenog Kačketa“ koja će se odviti na lokaciji AKAB Okretnica / Furija Infoshop. Muzika se pušta od 22 sata, a nakon ponoći slede karaoke.

Muzički vodič od 5. do 12 jula 6„Od mjuze“ navode organizatori, puštaće se: „Interpol, Alvvays, The Drums, Belle & Sebastian, The Strokes, Talking Heads, New Order, Ramones, Chromatics, Pixies, Ride, Asap Rocky i ostali ejsepovci, Prti BG, Tyler kreator, Arcade Fire, MGMT, Sonic Youth, The Smiths, Smashing Pumpkins, The Vaccines itd itd. Biće alternative i repa i diska i fanka“.

Oni dodaju da ovom žurkom takođe prikupljaju novac za akciju “Krov nad glavom“.

„Zeleni kačket je primarno obeležje nezvaničnog projekta nastalog u avgustu 2018. godine. Iz emisije u emisiju kačket menja svoju funkciju, lokaciju, osobu koju štiti, prestaje da bude kačket i postaje zaštitini znak emisije (teme) u kojoj se nalazi. Zelenim kačketom manipuliše grupa muzičkih, filmskih, književnih, likovnih i pivskih entuzijasta koja raspolaže velikom željom za razmenom dragulja u sferi gorepomenutih tema, ali i šire od toga“, istaknuto je na stranici najave događaja.

12. jul – Kišobran žurka

Muzički vodič od 5. do 12 jula 7Kišobran izlazi u baštu Dragstora i sa sobom vuče goste iz Kine i Japana. Nadamo se da će vas do 12. jula spržiti sunce i da svi dolazite preplanuli na parti jer nije vreme da se krijete. Vreme je za skakanje, vreme je za znoj, vreme je za letnje ritmove i druženje do jutra. Pa onda ujutru, sa prvim suncem još malo, dok ne popadamo od umora. Onda još malo, stoji kao najava Kišobran žurke koja će se odviti u sledeći petak od 23 sata u Dragstor bašti.

Organizatori dodaju i to da „Yuto Takei dolazi iz Japana gde je počeo kao producent muzike za video igre, a trenutno živi i radi u Amsterdamu gde svoj zvuk gura saradnjom sa ekipama iz Red Light Radio i De School. None sound su braća Aishan i Hesher iz Kine koji su trenutno stacionirani u Barseloni. Njihov live elektronski set izvode na 800 hiljada kila analogne opreme kao duo i to fantastično zvuči i izgleda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari