Muzički vodič od 9. do 15. februara 1

Svakog petka portal Danasa preporučuje kako da narednih sedam dana provedete opuštajući se uz muziku. Pogledajte šta je sve najavljeno od muzičkih dešavanja za naredni period.

petak 9. i subota 10. februar  – METROPOLIS JAZZ FEST

Mesto: Dom omladine Beograda

Vreme: od 20 časova

Najbolji srpski džez sastavi novije generacije, pod etiketom Metropolis Jazz, nastupaju na dvodnevnoj beogradskoj džez manifestaciji „METROPOLIS JAZZ FEST“ u sali Amerikana.

 U dva dana Festivala nastupaju Uglješa Novaković Quintet, Sanja Marković, Schime Trio + Two, Fish in Oil, Drama Organ Trio, Hashima, Konzilium i Eyot.

petak 9. februar  – ELEMENTAL

Mesto: SubBeerni centar, Beograd

Muzički vodič od 9. do 15. februara 2

Hrvatski hip-hop bend uskoro slavi 20 godina postojanja. Poznati su po tome što su približili rep muziku ostalim stilovima, pa Elemental prvenstveno nastoji da ubaci i zvuke jazza, soula, funka, rocka i reggaea.

Po muzici koju prave mogu da se porede sa izvođačima poput The Roots, Common, Talib Kweli, Mos Def, D’Angelo i Erykah Badu.

petak 9. februar  – RAW & UNCUT HIP HOP

Mesto: Firchie think tank studio, Novi Sad

Vreme: od 22 časa

Muzički vodič od 9. do 15. februara 3

Za sve prave hip-hop glave „Raw and Uncut Hip-Hop“ party se vraća u Firčijev studio. Treće po redu izdanje žurke s potpisom Real Onez kolektiva će posetioce ponovo povesti na put kroz zlatne devedesete ali i kroz sveža izdanja iskopana iz najdubljeg podzemlja širom sveta.

Kao i poslednji put pridružiće im se dva igrača, Zupany i Banzae, koji su zaštitni znak hip-hop scene.

subota 10. februar  – DECA APOKALIPSE

Mesto održavanja: DOB, Beograd

Vreme: od 20 časova

Deca Apokalipse nastupaju u Beogradu nakon dve godine. Tom prilikom, promovisati svoj poslednji singl pod nazivom “Zalog Večnosti“. Te večeri će nastupati i bendovi Iskaz, D Zoo i Brat. Deca Apokalipse su od  prvog pojavljivanja na domaćoj sceni privukli  pažnju na sebe originalnošću i jedinstvenim spojem raznih muzičkih pravaca i žanrova u jednu integralnu celinu.

Muzički vodič od 9. do 15. februara 4

Iskaz je renomirani bend sa desetogodišnjim stažom koji iza sebe ima 4 studijska albuma i nebrojeno festivalskih i klupskih nastupa u Srbiji i regionu. Svojom fuzijom hip-hopa, fanka, hard-kora i mnogih drugih muzičkih pravaca, doprli su do mnogobrojne publike koja je uvek brojna tokom njihovih nastupa. D Zoo je subotički bend sa dva studijska albuma izdata. Brat je užički bend inspirisan pank i hard-kor muzikom koji je sve više prisutan na domaćoj sceni.

nedelja 11. februar  – NORMAN BIKER BAND

Mesto: Dom omladine, Beograd

Vreme: od 21 čas

Norman Biker bend će nastupiti u Beogradu u sklopu svoje evropske turneje na kojoj promovišu album „We See Us Later“.  Norman je negovao prepoznatljivi zvuk tokom čitave svoje karijere bilo svirajući solo ili sarađujući sa najvećim muzičarima bluz, rok, džez, soul i pop muzike sa obe strane Atlantika, uključujući imena kao što su Čak Beri (Chuck Berry), Džek Brus (Jack Bruce), Badi Gaj (Buddy Guy), Van Morison (Van Morrison), Lovel Fulson (Lowell Fulson) i B.B. King koji je jednom prilikom izjavio: „Norman je kao beli Freddie King“.

Muzički vodič od 9. do 15. februara 5

Ostavši odan onim istinskim, inovativnim korenima koji su britanski bluz učinili velikom muzičkom silom – bez obizra na promene u trendovima – samo su poslužile da Normanov rad ostane savršen i savremen. Veran ustaljenoj formi, Norman Biker se vraća novim studijskim albumom „We See Us Later“ koji je već zavredio pozitivne rezencije širom sveta.

sreda 14. februar  – NIPPLE PEOPLE

Mesto održavanja: Štrafta, Beograd

Electro-pop duo Nipplepeople dolaze u Štraftu, novi prestonički klub u Ul. Admirala Geprata, gde će imati nastup 14. februara na koncertu koji će biti upriličen povodom Dana zaljubljenih.

Maskirani dvojac iz Zagreba slobodno može 2017. godinu proglasiti svojom. Fantastična obrada davnog hita Zdenke Kovačiček ,,Frka“ jedan je od najuspešnijih songova sezone.

Muzički vodič od 9. do 15. februara 6

Jedan od popratnih efekata ,,Frke“ je svakako i vraćanje njihovih prethodnih singlova u fokus. Počev od debitantskih ,,Sutra“ i ,,Broj“, preko ,,Bolji“ i ,,Ne volim te“, pa do sjajnog ,,Balkan Expressa“.

Zagrevanje za svirku kao i afterparti koji će trajati do ranih jutarnjih časova prirediće DJ duo Navigatorz, koji čine Nebojša Intruder i Bole Amonite, a muzički izbor biće prilagođen kako nastupu Nipplepeople tako i Danu zaljubljenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari