Program i spisak izvođača na zrenjaninskim Danima piva: Od 9. do 14. avgusta 1Foto: danipiva.rs

Zrenjaninci su se potrudili da i ove godine Dani piva imaju poznate muzičke zvezde a spisak je podugačak, s tim da ga otvara naš proslavljeni violinista.

Muzičar svetskog imena, violinista Stefan Milenković nastupiće na zrenjaninskoj manifestaciji 37. Dani piva koja se ove godine održava od 9. do 14. avgusta i koja će posetiocima pored piva i domaće hrane ponuditi brojne muzičke sadržaje na više lokacija.

Za Milenkovića i Zrenjaninsku filharmoniju rezervisan je prajm tajm na Gradskom trgu, gde će biti prvi izvođači.

Nastupaju u četvrtak, 11. avgusta u 21 sat, i ovo je njihov drugi zajednički nastup. Pre toga, Stefan Milenković sa Zrenjaninskom filharmonijom održao je Božićni koncert početkom godine, kada je najavljeno da će se saradnja nastaviti.

Narednog dana, u petak 12. avgusta u 22 sata nastupa Marija Šerifović sa svojim najvećim hitovima. Očekuje se velika posećenost njenog koncerta.

U subotu, 13. avgusta na velikoj bini kod gradske kuće na Trgu slobode koncert će održati Halid Bešlić, zvezda i veliko ime narodne muzike.

Poslednje večeri manifestacije posetioci će moći da uživaju ponovo uz zvuke Zrenjaninske filharmonije, koja će pratiti nastup izuzetne regionalne pevačice Amire Medunjanin.

37. Dani piva ove godine se prvi put održavaju početkom avgusta. Tradicija da se manifestacija održava pred početak školske godine je prekinuta zbog loših vremenskih uslova koji su prethodnih godina odlagali dogovorene nastupe muzičkih zvezda.

U Zrenjaninu će biti održano i tradicionalno takmičenje u brzom ispijanju piva a žive svirke biće i na Žitnom trgu, gde prvog dana manifestacije, 9. avgusta, od 21 sat, nastupaju „Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi“ i „Orthodox Celts“.

Sledećeg dana na istoj lokaciji sviraće „Jerusalimski pilići“ i pank rok bend „Atheist Rap“, dok su 11. avgusta na repertoaru „Majstori“ i hard rok – hardkor sastav „Bjesovi“.

Na „Danima piva“ 12. avgusta pod imenom „Kolja i 4 prsta“ nastupa Nikola Pejaković Kolja, a za njim će to veče obogatiti velika rege pop atrakcija „S. A. R. S“.

Etno melodije tradicionalne muzike će ukrasiti 13. avgust kada će nastupe imati ženska grupa „Vrelo“, ali i slavni trubač Dejan Petrović i Big Bend, dok su folk motivi rezervisani za poslednji dan, nedelju 14. avgust na Žitnom trgu, dge nastupaju „Banat bend“ i Ana Bekuta.

Prošle godine pevačica Jelena Rozga održala je veliki koncert na zrenjaninskim Danima piva a ovde su nastupali i Zdravko Čolić, Svetlana Ražnatović, ranijih godina Leb i sol, Partibrejkersi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari