Najambicioznije izdanje festivala Jazz in the Garden: Bajkoviti ambijent Botaničke bašte „Jevremovac“ ispuniće muzika vrhunskih muzičara 1Foto: Ivana Čutura

„Prvog vikenda jula bajkoviti ambijent Botaničke bašte „Jevremovac“ biće ispunjen muzikom vrhunskih džez muzičara“, najavljeno je povodom ovogodišnjeg festivala Jazz in the Garden, koji je zakazan za 1. i 2. jul.

Najambicioznije izdanje festivala Jazz in the Garden do sada će okupiti više od 80 muzičara iz Srbije i sveta. Na više scena u prostoru Botaničke bašte tokom dva dana će biti održano 14 koncerata.

Najambicioznije izdanje festivala Jazz in the Garden: Bajkoviti ambijent Botaničke bašte „Jevremovac“ ispuniće muzika vrhunskih muzičara 2
Foto: Ivana Čutura

Jedna od atrakcija svakako je dobitnik BBC priznanja za najboljeg mladog džez muzičara Velike Britanije 2018. godine, saksofonista Xhosa Cole, koji dolazi prvi put u Beograd gde će sa svojim kvartetom predstaviti muziku koja ga je vinula u vrh savremene britanske džez scene.
Svetski poznato ime Claudio Infante, virtuozni bubnjar i perkusionista iz Brazila, biće deo bossa nova koncerta pevačice Amalie Baraone koja će predstaviti svoj četvrti studijski album „Everyday A Little Love“ u društvu još četvorice vanserijskih muzičara iz regiona: Vasil Hadžimanov, Petar Čulibrk, Kiril Kuzmanov i Milan Pavković.

Najambicioznije izdanje festivala Jazz in the Garden: Bajkoviti ambijent Botaničke bašte „Jevremovac“ ispuniće muzika vrhunskih muzičara 3
Foto: Ivana Čutura

Poseban kuriozitet predstavlja program spremljen samo za ovogodišnje izdanje Jazz in the Garden, na način kako to rade veliki džez festivali u svetu, gde će se okupiti neki od najistaknutijih srpskih džez muzičara mlađe i srednje generacije koji snimaju za italijansku diskografsku kuću A.Ma Records – Sanja Marković, Maks Kočetov, Ivan Radivojević, Milena Jančurić i Uglješa Novaković, a njima će se pridružiti i virtuozni italijanski gitarista Alberto Parmigani.

Iz Francuske dolazi Blazin’ Quartet, dobitnici više uglednih internacionalnih nagrada koji već 15 godina na koncertima u Evropi, SAD i Aziji nude publici virtuozni spoj orijentalne muzike i džeza.

Veliko finale donosi i pravi spektakl, koncert slovenačkog pijaniste i pevača Uroša Perića koji će u pratnji Big Band RTS izvesti velike hitove Reja Čarlsa.

Naravno, okosnicu programa kao i ranijih godina čine odabrani predstavnici aktuelne srpske džez scene. Ove godine su to Vasil Hadžimanov Band, Drumbooty, Fish in Oil, Bojan Cvetković Quratet, Dušan Petrović Band, Funkstatic Coalition i Ming, neki od njih novim diskografskim izdanjima iza sebe i prilikom da svoju muziku predstave velikom broju slušalaca. A upravo to je i najveća snaga Jazz in the Garden, festivala koji je od prvog izdanja postao svojevrsna platforma za promociju domaćeg džeza.

Kao svojevrsni bonus, tu je i sastav No Room for Squares trubača Ivana Radivojevića koji će na posebnoj bini biti domaćin jam session koncerata najtalentovanijih učenika džez odseka na MŠ Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari