Poznati DJ optužen za seksualno uznemiravanje: "Kada je prijavila incident, prećeno joj je otkazom" 1Foto: Dafydd Owen/RETNA / Avalon / Profimedia

Jedan od najpoznatijih svetskih di-džejeva i producenata Pol Oukenfold optužen je za seksualno uznemiravanje, prenosi Nova.rs.

Engleskog producenta, koji je u dva navrata proglašavan za najboljeg svetskog di-džeja, bivša lična asistentkinja optužila je za seksualno uznemiravanje i kršenje pravila ponašanja na radnom mestu.

Protiv di-džeja, koji je komponovao i saundtrek „Swordfish“, tužbu je prekjuče u Višem sudu u Los Anđelesu podnela 24-godišnjakinja koja se identifikovana samo kao Džejn Ro. U tužbi tvrdi da su dve kompanije koje vodi izvršni direktor Pol Stepanek “New Frequency Management” i “Stepanek Management- Oakenfold”, i razne neimenovane kompanije prekršile njena radna prava.

Na ime odštete zahteva više od 25.000 dolara. U tužbi navodi da je ubrzo nakon što je počela da radi u pomentim kompanijama oktobra 2022. godine, dobila je poziciju ličnog asistenta Oukenfolda. Radila je za 20 dolara po satu za slavnog di-džeja, koji se proslavio, osim nastupima na najvećim svetskim festivalima, i remiksima za hitove Madone, sastava U2, Mesiv atek, Nju order, Kjur, Rolingstonsa, Majkla Džeksona, Britni Spirs….

Od maltene prvog dana, na ukupno četiri poslovna sastanka Oukenfold se, kako tvrdi u tužbi, skinuo i masturbirao pred njom. A jednoga dana, bilo je to novembra 2022. di-džej je to uradio čak četiri puta za nekoliko sati. Tužiteljka tvrdi i da je jednom masturbirao u njenim kolima, prenosi Nova.rs.

Kada je prijavila incident menadžmentu, navodno joj je predočen ugovor o tajnosti podataka da ga potpiše. Tvrdi da, kad nije potpisala ponuđeni ugovor, bila je sprečena da se vrati na posao, a navodno joj je i pretilo otkazom. Na kraju je, kako navodi u tužbi, bila prinuđena da potpiše ugovor o zaštiti tajnosti podataka. I tek tada se vratila na posao, ali više nije radila kao asistentkinja Pola Oukenfolda.

Međutim, kako navodi dalje, tu se nije ništa završilo. Naime, skraćeno joj je radno vreme i plata, a na kraju je pre dva meseca otpuštena zbog „nedostatka posla“, preneo je „Dedlajn, koji je kontaktirao slavnog di-džeja, ali je odgovor do sada izostao, piše Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari