Nastupi koji će vas odvesti u svet Tvin Piksa i tamu disko kluba: Fatamorgana, SDH i Topolis u Jugošpedu 1Foto: Facebook plakat

Fatamorgana, synth-pop duo i SDH electronic darkwave industrial synth pop iz Barselone, uz podršku Topolis – minimal synth projekta iz Subotice, nastupiće 8. juna u prostorijama Jugošpeda.

Za duo Fatamorgana istaknuto je da je u pitanju synth-pop duo iz Barselone, čiji će vas elektronski post punk zvuk, uz koji se podjednako može đuskati ali i sanjariti, odvesti u svet Tvin Piksa.

Oformljeni 2017. godine u Barseloni, kao kućni projekat, Patrycja Proniewska i Louis Harding ubrzo su svoje muzičko stvaralaštvo poželeli da podele sa ostatkom sveta. Do sada su objavli singl “Fatamorgana” (2018) i dva albuma “Terra Alta” (2019) i “Ahora Aqu í , Todav í a No” (2022).

Brojnim koncertima predstavili su se publici širom Evrope i Severne Amerike, a ovdašnja publika će moći premijerno da ih čuje upravo na nastupima u CK13 i Jugošpedu.

Povodom dua SDH (Semiotics Department of Heteronyms) kazano je da je u u pitanju electronic darkwave iz Barselone koji čine Andrea P. Latorre i Sergi Algiz.

Njihov set karakterišu ritmični synth napadi i Refnovska atmosferičnost, koji vas vode u zaglušujuću nepreglednost tame disko kluba. Pored jednog albuma i nekoliko EP izdanja objavljenih od 2018, ove godine objaviće i novi album “Fake Real”.

Topolis je novi projekat srpskog producenta Nemanje Stojanovića, koji je na world wide minimal synth sceni relevantnost stekao projektom YusYus i velikim brojem live nastupa širom Europe.

Topolis je live projekat, u striktnoj minimal synth formi inspirisan vojvođanskom ravnicom, bečkom štrudlom i pariskom svilom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari