New Candys prvi put u Beogradu 1Foto: Promo

Mračni, savremeni rokenrol – bend New Candys koji kombinuju bučni, dubok zvuk, sa izrazitom melodijom prikazujući snažnu simbiotičku vezu između muzike i jedinstvenog vizuelnog izraza, nastupiće po prvi put u Beogradu 26. januara u klubu Elektropionir – tako su organizatori najavili ovaj italijanski psihodelični rok sastav koji posle brojnih koncerata po Evropi, Severnoj Americi i Australiji u Beograd dovode Kišobran i Pop Depresija.

Predgrupa koja će da zagreje atmosferu na koncertu biće beogradski post-pankeri Proto Tip.

Bend New Candys nastao je 2008. u Veneciji i prema rečima organizatora lako je uočiti uticaj kanala i mističkih ulica ovog lavirintskog grada na njihov skokovit i dinamičan zvuk.

Prvi studijski album „Stars Reach The Abyss“ izdaju 2012, a drugi album “New Candys As Medicine” izlazi 2015 i nakon njega kreću na prve ozbiljnije turneje po Evropi i SAD, a 2017. izdaju treći i aktuelni album “Bleeding Magenta” i to za najbitnije izdavačke kuće: Fuzz Club u Evropi i Little Cloud Records u SAD. Od tada bend maltene ne staje sa turnejama; Australija, Evropa, SAD (gde su usput snimili čuveni KEXP session), Meksiko i Kanada.

New Candys prvi put u Beogradu 2
Foto: Promo

– Ovo im je prva istočnoevropska turneja, a nakon toga nastavljaju s radom na sledećem albumu koji bi trebalo da izađe tekuće godine. Zato ne propustite jedinstvenu priliku da čujete, vidite a i da se uverite zašto The New Candys imaju reputaciju jednog od najboljih lajv bendova današnjice – pozvali su organizatori događaja, a povodom noise rock/post-punk sastav Proto Tip iz Beograda istakli da je osnovan 2015, a njihovo prvo izdanje Strah od izvesnog, izašlo je u oktobru 2017. Učestvovali su na odličnoj Hali Gali kompilaciji, kao i na drugom Hali Gali festivalu u Dragstoru, gde su, prema rečima organizatora: „zaista pokidali“.

– Beogradska publika već dosta dobro poznaje sa kojom energijom i kakvim kvalitetom nastupaju, a za vas koji ih još niste čuli uživo, obavezno dođite ranije da to ispravite – poručili su u saoptenju za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari