Nikola Đuričko voljeni je glumac, a da li ste znali da ima bend? Poslušajte singl sastava Džoni Midnajt Trio (VIDEO) 1Nikola Đuričko sa bendom Džoni Midnajt Trio / Foto: Radan Popović

Nikola Đuričko, mnogima omiljeni glumac objavio je singl za prvu pesmu sa njegovim sastavom Džoni Midnajt Trio pod nazivom „Dobro te čuvaju“.

Đuričko je ujedno i autor teksta pesme.

Glumac se pored domaćih proslavio i u ostvarenjima stranih autora, između ostalog i seriji „Stranger Things“, zbog koje je dobio pohvale Vinone Rajder i Breta Gelmana, ali i čuvenog horor pisca Stivena Kinga.

Sada ga upoznajemo i kao muzičara.

Naime, Džoni Midnajt Trio je osnovan u jednom studiju u Los Anđelesu krajem novembra 2021. Čine ga Nikola (Džoni) Đuričko – gitara i vokal, Aleksandar (Meksiko) Panić – bas i Srđan Milenković – bubnjevi.

Bend je nastao od opuštenog džemovanja tokom izazovnih vremena pandemije.

Vremenom, ono što je počelo kao prijateljska muzička razmena, preraslo je u formirani bend sa idejom da se objavi prvi album naslovljen „Po sećanju“.

Album se sastoji od devet obrada i dva originala koje je Trio krajem 2022, snimio uživo u Los Anđelesu. Nakon toga je duvačka sekcija snimljena u Beogradu i sve to je poslato na završni miks kod Michael Patterson-a u @PopAntipop u Los Anđelesu.

Nikola Đuričko
Nikola Đuričko sa bendom u studiju / Foto: Radan Popović

Dok čekamo album, poslušajte prvu objavljenu pesmu na YouTube platformi.

Da podsetimo, Đuričko je svojim talenotm upriličio više do 60 velikih pozorišnih uloga i klasičnih likova koje je odigrao u kultnim predstavama u svojoj matičnoj kući, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, kao i na drugim beogradskim i regionalnim scenama, o čemu svedoče i nagrade „Zoran Radmilović“ za glumačku bravuru, „Miloš Žutić“, dva „Ardaliona“….

Priznanja (dva „Cara Konstantina“, Gran Pri na festivalu Black Sea Star, Nagradu kritike YU Fipresci, Nagradu Festa za najbolje glumca…), dobio je i za svoje brojne uloge u ostvarenjima koja su obeležila ovdašnju filmsku i TV produkciju prethodnih decenij, a posle drame „U zemlji krvi i meda“ Anđeline Žoli nastavio je internacionalnu karijeru.

Igrao je u filmovima „Klovn“ i „World War Z“, sa Bredom Pitom šetao je crvenim tepihom na londonskoj premijeri ovog horora, a onda su došle uloge u serijama „The Last Panthers“, „Legends“ , „Informer“, „Hollands Hoop“. Sada i „Stranger Things“, a ove godine, na Apple + 4, gledaćemo Đurička i u odlično ocenjenoj seriji „For All Mankind“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari