No Sleep okupio ljubitelje elektronske muzike iz više od 40 država 1Foto: Beta /No Sleep Festival/DS

Drugo izdanje EXIT-ovog No Sleep Festivala u Beogradu, koji je završen u nedelju, okupio je ljubitelje elektronske muzike iz više od 40 zemalja sveta, a organizatori su danas saopštili da je taj festival prevazišao njihova očekivanja.

Glavni Hangar u Luci Beograd, udarna i po kapacitetu ubedljivo najveća festivalska lokacija, već prve noći je bila kompletno rasprodata, a u odnosu na prošlu godinu, zabeležena je i veća poseta u prestoničkim klubovima kao što su Drugstore, 20/44, half, Mladost, Gadost, Gajba, Dot, naveli su organizatori No sleep-a.“Publika je već prve noći ovacijama ispratila fantastičan nastup belgijske superzvezde Amelie Lens, ali i sjajan set zatvaranja koji je pripao trenutno najtraženijem rezidentu kluba Berghain, Kobosilu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su ljubitelji klupske kulture iz celog sveta mogli upravo u Beogradu da proslave 20. rodjendan svetskog simbola klabinga, londonskog kluba Fabric, a postavu te noći predvodio je britanski dvojac Bicep koji je u Hangaru imao dugo očekivani, premijerni nastup u Srbiji.

Tokom vikenda, na glavnoj lokaciji No Sleep-a još su nastupali i italijanski duo Mind Against, dansko-ruska zvezda u usponu Anastasia Kristensen, rezidenti kluba Fabric Terry Francis i Anna Wall, te belgijski duo Joyhauser i Farrago.

Maratonski provod je počeo u petak već u podne u prodavnici ploča Yugovinyl, da bi se zatim posle 48 sati neprestanog programa kasnije završio u klubu Drugstore, uz najposećenije jutarnje žurke čije glavne zvezde su bile poljska tehno heorina VTSS i australijski DJ mag YokoO.

Specijalni deo programa činila je i No Sleep konferencija na kojoj je govorilo nekoliko desetina vodećih stručnjaka iz raznih oblasti koje danas čine nerazdvojivi deo muzičke i festivalske industrije.

No Sleep Konferencija u subotu je predstavila drugi deo programa, sa panelima koji su se bavili gorućim temama kreativnih industrija.

Najviše pažnje privukao je eksluzivni panel Fabric ekipe, gde su iskusni muzički znalci Anna Wall, Terry Francis i Judy Griffith podelili svoje višegodišnje iskustvo iz muzičke industrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari