Legendarni rokenrol muzičar Dejvid Bouvi juče je proslavio 66. rođendan i na taj dan odlučio da obraduje svoje fanove novim singlom „Where Are We Now?“ i najavom prvog novog albuma posle deset godina pauze – „The Next Day“, koji će se pojaviti u martu. Time je prekinuto decenijska pauza u njegovom radu, kao i sve spekulacije o tome da li se on povukao sa muzičke scene.

Singl je objavila izdavačka kuća Iso/Columbia Records, koji se može naći na iTunes-u u 119 zemalja sveta, gde se može i naručiti predstojeći album. Album će zvanično izaći 8. marta najpre u Australiji, zatim 11. marta u ostatku sveta (osim SAD), a 12. marta konačno i u Americi.

„Radio tišina koja je trajala proteklih godina je prekidana samo brojnim spekulacijama, nagađanjima i željama… novi album… ko bi ikada pomislio, ko bi ikada sanjao! Pored svega, Dejvid ipak umetnik koji piše i izvodi ono što on želi i kada želi… onda kada ima nešto da kaže… A danas definitivno ima šta da kaže“, piše na Bouvijevom zvaničnom sajtu. Album „Where Are We Now“ je napisao Bouvi, snimljen je u Njujorku a producent je njegov dogogodišnji saradnik Toni Viskonti, koji je radio i „Space Oddity“, „Young Americans“ i „Scary Monsters“. Spot za novi singl je režirao Toni Oursler.

Na albumu će se naći pesme: 1. „The Next Day“, 2. „Dirty Boys“, 3. „The Stars (Are Out Tonight)“, 4. „Love Is Lost“, 5. „Where Are We Now?“, 6. „Valentine’s Day“, 7. „If You Can See Me“, 8. „I’d Rather Be High“, „Boss Of Me“, 10. „Dancing Out In Space“, 11. „How Does The Grass Grow“, 12. „(You Will) Set The World On Fire“, 13. „You Feel So Lonely You Could Die“ i 14. „Heat“, dok će na deluks verziji izdanja biti još i „So She“, „I’ll Take You There“ i „Plan“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari