Odabrani finalisti Beogradskog autorskog rok festivala - BARF 1

Članovi Udruženja rok muzičara Srbije (URMUS), organizatora Beogradskog autorskog rok festivala, odabrali su finaliste BARF12 koji će nastupiti u Domu omladine 26. novembra. Od oko 50 poslatih prijava, 41 je bila validna, a žiri zadužen za odabir finalista odlučio je da ih umesto planiranih šest bude čak 11.

„Kvalitet svih učesnika je i ove godine bio na zavidnom nivou. Nažalost, ne mogu svi da prođu u finale, ali se trudimo da što većem broju učesnika pružimo šansu, te je i ovog puta predviđen broj od šest finalista proširen“, kažu iz URMUS-a.

Finalisti BARF12 su: Azur (Beograd), Ego (Niš), Nerv (Beograd), Nevreme (Kuršumlija), Red danger (Negotin), Petra (Beograd), Musical doctors (Valjevo), Kulise (Jagodina), Demo. D (Beograd), Sorabi (Beograd), Pera Brada potomak (Beograd).

Pored bendova finalista u revijalnom delu će nastupiti kao specijalni gosti bend Stefan Nemanja.

Nemanja Savić jedan je od najistaknutijih članova URMUS-a, zadužen za organizaciju festivala svih ovih godina, i sa svojim novim bendom predstaviće muziku sa debi albuma “Rođen sa slomljenim srcem”.

Prva nagrada koju dodeljuje SOKOJ za najbolji autorski bend je 80.000 dinara; nastup na Bunt rok festivalu 2024. godine; snimanje i digitalno izdanje singla za Multimedia Music; druga nagrada koju dodelju organizacija PI za najbolje izvođenje je 50.000 dinara, treća nagrada (nagrada publike) koju dodeljuje URMUS, OFPS i muzički studio MAŠINA 23 je snimanje singla u muzičkom studiju MAŠINA 23; direktan plasman na Zaječarsku gitarijadu 2024. godine.

Kompletan festival se snima audio i video, tako da će nastupi svih finalista biti objavljeni na zvaničnom YouTube kanalu festivala.

U saradnji sa Multimedia Music objaviće se i kompilacija pesama odabranih bendova sa ovogodišnjeg BARF-a.

Svi bubnjari tradicionalno dobijaju po komplet palica našeg stalnog sponzora firme STUNNER.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari