Održano prvo veče Sanrema: Ovo su detalji 1Foto: Antonelli/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sinoć je otvoreno 73. izdanje italijanskog muzičkog festivala Sanremo, na kome se nadmeće 28 učesnika. U ulozi voditelja našli su se Amadeus, Đani Morandi i Kjara Feranji. Čast da nastupi prva pripala je Ani Oksi, koja se publici predstavila numerom „Sali (Canto dell’anima)”. Kao što vam je poznato od ranije, pobednik takmičenja predstavljaće Italiju na Evroviziji, u maju ove godine, u Liverpulu.

Nakon sinoćnog izvođenja prvog seta numera, glasao je žiri, sačinjen od predstavnika televizijskih, štampanih, radio i online medijskih kuća. Prema njihovoj trenutnoj oceni, najbolja numera je Due Vite, koju je otpevao Marko Mengoni, dok je spomenuta Ana Oksa na poslednjem mestu. Zanimljivo je da je trenutni lider privukao pažnju ne samo glasom, već i stasom, odlučivši se za crnu kreaciju brenda Versace, a evo kako je izgledao njegov nastup.

Podsećanja radi, ovaj pevač oprobao se na sceni Evrovizije pre 10 godina, sa numerom pod nazivom L’Essenziale, kada je  zauzeo 7. mesto. Da li će ponovo biti u prilici da predstavlja svoju zemlju, saznaćemo u subotu, 11. februara. U međuvremenu, već večeras nas očekuje novih 14 nastupa i glasanje stručnog žirija.

Ovogodišnje izdanje čuvenog festivala protiče i u znaku politike, jer predsednik Volodimir Zelenski izražava želju da se obrati prisutnima i gledaocima prenosa. Mišljenje javnosti je podeljeno, očekuje se pisana poruka, a mi ćemo pratiti dalji razvoj događaja, kako na muzičkoj, tako i političkoj pozornici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari