Veliki broj filmskih, televizijskih i muzičkih zvezda okupio se u Čikagu da bi učestvovali u snimanju dve poslednje emisije čuvenog „tok šou“ programa koji vodi Opra Vinfri, uoči njenog oproštaja koji je najavljen za 25. maj. Nakon 25 godina u ovom poslu, ova čuvena televizijska voditeljka je svoju poslednju, 5000. emisiju, snimila u sportskoj dvorani u Čikagu pred 13.000 gledalaca i sa velikim brojem gostiju sa vrha liste svetskog šoubiznisa. Madona, Bijonse, Tom Kruz, Areta Frenklin, Marija Šrajver i Majkl Džordan neke su od zvezda koje su na svečanosti pozdravile Opru.

Spisak gostiju je, kao iznenađenje, do poslednjeg časa držan u tajnosti od poznate voditeljke. Spektakl je nazvan „Iznenađenje Opra! Spektakularno opraštanje“, a njoj u čast su pevale Bionse, Ališa Kiz, Stivi Vonder i glumac Džejmi Foks. U nastavku su se ređali gosti kao što su Hale Beri, Džeri Sajnfild, Kvin Latifa, a na kraju je sve prisutne obradovalo pojavljivanje košarkaške legende Majkla Džordana.

„Opra Vinfri, danas si okružena samo ljubavlju. Tvoj studio je bio premali da nas sve primi, zato smo ovde“, rekao je glumac Tom Henks, navodeći da je od svoje emisije ona stvorila „pravu umetničku formu“. Madona ju je nazvala „ženom koja je sopstvenim snagama izgradila svoju karijeru i uspela da se održi na vrhuncu punih 25 godina“. „Opra je inspirisala milione ljudi, i ja sam jedna od njih“, istakla je pop diva. Oporavljena od nedavne operacije, kraljica soula Areta Frenklin otpevala je pesmu „Amazing Grace“, a Bijonse svoj novi hit „Run the World Girls“. Šou je završen pesmom „Oh Happy Day“ koju je izveo R&B pevač Ašer kome su se horski pridružili i ostali gosti emisije.

Najgledanija epizoda Oprinog šoua bila je krajem 1988. kada je došla u studio sa kolicima u kojima je dovezla 30 kilograma masti, količinu jednaku težini koju je izgubila. Tu je i intervju s Majklom Džeksonom na njegovom ranču Neverland iz 1993. godine, a takođe je bio neverovatan intervju sa Elizabet Tejlor koja je 1992. na sva pitanja odgovarala sa „da“ i „ne“. Opra je poznata i po tome što je publiku u studiju nagrađivala skupocenim poklonima. Poslednja emisija biće emitovana iz tri dela 23, 24. i 25. maja, nakon čega će šou biti okončan. Nakon toga, Opra Vinfri, koja se smatra jednom od najuticajnijih žena na američkoj televiziji, u potpunosti će se posvetiti svom novom projektu – kablovskoj televiziji OWN koju je pokrenula u januaru ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari