Organizatori: Prvi dan Dragačevskog sabora trubača posetilo 30.000 ljudi 1Arhivska fotografija Foto: EPA/DRAGAN KARADAREVIC

Prvi dan Dragačevskog sabora trubača u Guči posetilo je oko 30.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva, procenili su organizatori.

Oni su saopštili da su zadovoljni posetom Saboru trubača, koji je počeo u petak i trajaće do nedelje, podsetivši da su svi smeštajni kapaciteti u Guči i okolini bili rasprodati nekoliko meseci pre početka Sabora.

Mala varošica Guča, koja ima oko 1.700 stanovnika, za dane Sabora trubača ugosti i po nekoliko desetina hiljada posetilaca.

Drugi dan 61. Dragačevskog sabora trubača počeo je jutros tradicionalnom trubačkom budilicom, a u toku dana u okviru Narodnog višeboja, bira se najjači saboraš koji će dobiti „titulu“ Harambaše Sabora.

U popodnevnim satima nastupiće Kulturno umetničko društvo „Dimitrije Koturović“ iz Beograda.

Posetioci Sabora u večernjim satima mogu slušati kocerte orkestra iz Portugala „Fara Fanfara“, Grupe 357, pobednike prošlogodišnjeg Sabora, Big Band Orkestra RTS-a i trubače Dejana Lazarevića i Ekrema Mamutovića.

Ulazi na sve programe 61. Dragačevskog sabora trubača su besplatni.

Organizatori ovogodišnjeg sabora su opština Lučani, Turistička organizacija Dragačevo, Kulturni centar Guča i SKYMUSIC, koji je zadužen za kompletnu realizaciju i tehničku produkciju festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari