Pevačici iz Srbije honorar za Novu godinu 80.000 evra 1Foto: EPA/MATTHIAS BALK

Jedna estradna zvezda iz Srbije za novogodišnje praznike u Crnoj Gori primila je honorar od 80.000 evra, saopštila je portparolka Poreske uprave Milice Vuletić i navela da je 888.000 evra honorara isplaćeno estradnjacima o čega je naplaćeno 60.000 evra poreza.

Ne navodeći o kojoj estradnoj ličnosti je reč, Vuletić je u Jutarnjem programu Nacionalnog javnog servisa istakla da je u pitanju honorar koji je isplatio privredni subjekat, što znači da tokom novogodišnjih praznika ta estradna ličnost nije nastupala na trgu, već u jednom ugostiteljskom objektu.

Ona je istakla da je cifra od 888.000 evra isplaćenih honorara estradnjacima u Crnoj Gori pokazatelj da su Crna Gora, hoteli i ugostiteljski objekti, izuzetno interesantna destinacija za zabavljače i pevače koji prihoduju značajne iznose tokom praznika. „Imali smo honorare isplaćene u iznosu od preko 880.000 evra, ali smo po tom osnovu obračunali značajan iznos poreza od 60.000 euva“, rekla je Vuletić za RTCG.

Najveći honorari su isplaćeni u Budvi, Tivtu i Baru: „Najveća gužva bila je upravo u tim opštinama, na trgovima, ali i da su najinteresantnije estradne zvezde bile koje su nastupale u njima. Tako da smo, recimo, na teritoriji opštine Budva imali isplaćene honorare od čak 540.000 evra, a kad su u pitanju Tivat i Kotor isplaćeni su honorari u iznosu od oko 250.000 evra“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari