Počeo Novosadski Oktoberfest, traje do 20. oktobra 1Foto: Grad Novi Sad

U Novom Sadu je u petak, tradicionalnim otvaranjem pivskog bureta, počeo treći Novosadski Oktoberfest, a trajaće do 20. oktobra u Master centru Novosadskog sajma.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio je na otvaranju da Novosadski Oktoberfest svake godine „privlači sve više izlagača i posetilaca, ali i novih malih zanatskih pivara, što je i manir ove manifestacije“.

„Verujem da će festival, uz ovako kvalitetan muzički program u kojem su renomirani regionalni izvođači, biti još posećeniji nego prošle godine. Ponosan sam što je Novi Sad dovoljno veliki da prihvati nove ideje“, naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Festival je prošle godine okupio više od 15.000 posetilaca, a za ovu godinu organizatori su predvideli bogat muzički program u kojem će nastupiti grupe „Hladno pivo“, „Orthodox Celts“, „Love Hunters“, Dejan Petrović Big bend, Zvonko Bogdan, „Zbogom Brus Li“, i „Psihomodo pop“.

Deo programa manifestacije su i „borbe bendova“, različita takmičenja, izeđu ostalo- u nošenju krigli i nadmetanje za najbolju fotografiju na ovom pivskom festivalu, saopštili su organizatori.

Otvaranju manifestacije prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, otpravnik poslova Ambasade Nemačke Dorotea Gizelman, direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap, direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, predsednik „Color Press Group“ Robert Čoban i počasni građanin Novog Sada Siniša Mihajlović.

Organizator manifestacije je kompanija „Color Press Group“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari