Koliko je Rijana zaradila na Superboulu: Pevačica napravila spektakl (FOTO) 1Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Rijana se vratila na scenu na polufinalu Superboula, i tokom šoua izbezumila obožavatelje, koji su nagađali to da li je trudna sa sdrugim detetom, što su njeni predstavnici i potvrdili za The Hollywood Reporter, piše Index.hr.

Svake godine NFL angažuje neka od najvećih muzičkih imena da nastupe na poluvremenu Superboula. Od Bijonse preko Pola Makartnija do Lejdi Gage, nastup u poluvremenu Superboula privlači milione gledaoca širom sveta. Zbog toga mnogi muzičari sanjaju o danu kada će biti pozvani da nastupe na tamo.

No, muzičari za taj nastup ne dobijaju honorar. Umesto toga, NFL plaća sve troškove povezane s produkcijom, uključujući putne troškove.

A zašto je Rijanin nastup na Superboul velika stvar – razlog leži u njenom bojkotu nastupa na prestižnom spektaklu.

Koliko je Rijana zaradila na Superboulu: Pevačica napravila spektakl (FOTO) 2
Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

„Neću se prodati“

Naime, kako podseća Index.hr ovo nije prvi put da je Rijani ponuđen nastup na Superboulu. Prethudnu ponudu je odbila i za to je imala dobar razlog. Pevačica je odbila nastupati na Superboulu zbog rasnih nepravdi koje je isticao i bivši bek San Francisco 49ersa, Kolin Kepernik.

On je protestvovao u znak podrške pokretu Black Lives Matter tako što bi kleknuo pre utakmica, što je izazvalo mnoge kritike desničarskih konzervativaca. Rijana je tada priznala da je iz tih razloga odbila nastup u poluvremenu, navodeći da se „neće prodati“.

Znak solidarnosti

U intervjuu iz 2019. objasnila je svoju odluku o bojkotu kao znaku solidarnosti prema Kepernik.

„Ne bih se usudila da to učinim. Zašto? Ko od toga ima koristi? Ne moji ljudi“, izjavila je, dodajući: „Jednostavno se nisam hela prodati. Postoje stvari unutar te organizacije s kojima se uopšte ne slažem i nisam nameravala da im budem na usluzi na bilo koji način.“

Umesto toga, te su godine obožavatelji bili počašćeni nastupom Maroon 5, koji nije dobio pohvale gledalaca. Međutim, Rijana sada nije imala problem sa nastupom na Superboulu. Što se promenilo?

Koliko je Rijana zaradila na Superboulu: Pevačica napravila spektakl (FOTO) 3
Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

Prilika za snažnu poruku

Ovog puta Rijana je odlučila nastupiti kako bi iskoristila ogromnu platformu koja joj je ponuđena da „zastupa imigrante, (njenu) zemlju, Barbados i crne žene svuda“. Podsetimo, ovo će biti njen prvi veliki nastup od 2018. godine, zbog čega je izjavila da je pomalo nervozna.

„Superboul je jedna od najvećih scena na svetu. Koliko god to bilo zastrašujuće jer nisam bila na sceni sedam godina, postoji nešto uzbudljivo u izazovu svega toga. Važno mi je da to učinim ove godine. Važno je da predstavim svoje ljude. Važno je da moj sin ovo vidi“, izjavila je Rijana.

Koliko je Rijana zaradila na Superboulu: Pevačica napravila spektakl (FOTO) 4
Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

Koliko su izvođači plaćeni za nastup Superboulu

U izjvavi za The Independent predstavnik NFL-a potvrdio je da fudbalska liga „pokriva sve troškove povezane sa šouom i isplaćuje prosečnu platu izvođaču“, prenosi Index.hr. Prema Forbesu, ta plata je samo „delić iznosa od šest i sedam stavki“ koje umetnici obično redovno zarađuju. Produkcija na poluvremenu, u zavisnosti od toga šta izvođač priprema, može iznositi i do 10 miliona dolara.

Godine 2021. The Weeknd je navodno potrošio 7 miliona dolara vlastitog novca da postavi produkciju, kao i Dr Dre godinu pre toga. Nastup Dženifer Lopez i Šakire NFL je stajao gotovo 13 miliona dolara. Rijanin nastup platio je NFL zajedno s Apple mjuzikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari