Poslednji pogled na Kišobran žurkuFoto: Nenad Vujanovic

Poslednji pogled na Kišobran žurku (All Kišobran parties – The last look) izložba, otvra se 30. novembar u 19 časova, i traje do 17. decembar, u Art hubu Kula.

Poslednji pogled na Kišobran žurku nastupom će upriličiti Stray Dogg duo od 20 sati, a ulaz na svirku je slobodan.

Podsetimo, 15. rođendan kolektiva Kišobran obeležiće se velikom žurkom 2. decembra, koja će okupirati sve prostorije kluba Dragstor. Pored toga što je 15. rođendan Kišobrana sam po sebi veliki jubilej, događaj će biti poseban jer će ovo ujedno biti i poslednja Kišobran žurka u organizaciji Kišobran kolektiva.

Vrata se otvaraju u 22 sata, a pored Kišobran didžejeva nastupaće i bend KOIKOI, reper Rouzi, didžejevi Feloneezy, Stevie Whisper, Phillie P, Little Lu, Sergej Krstić, kao i DJ kolektivi Disko Buvljak, Ghetto University i Urban Farming.

Poslednji pogled na Kišobran žurku
Foto: Nenad Vujanovic

Od 2008. godine organizovano je preko 100 žurki na kojima je nastupilo oko 250 bendova i didžejeva iz zemlje i inostranstva. Pored toga, Kišobran se vremenom sve više i više otvarao tako da danas aktivnosti kolektiva čine: bar Zaokret, muzički pokret i festival Hali Gali, bar Sprat, manifestacija Piknik, Art hub Kula, koncertna agencija i izdavačka kuća Pop Depresija/Kišobran, bar Ruke i govorno-muzički program na Radio Aparatu.

– Kako bi se podsetili svih žurki koje su obeležile odrastanje nekoliko generacija u Beogradu Kišobran kolektiv organizuje u prostoru Art huba Kula u Cetinjskoj 15 izložbu posvećenu 15 godina Kišobran žurke. Značajni deo Kišobran žurke predstavlja dizajn plakata i fotografije koje prate svaku žurku i ova izložba je posvećena upravo njima. Kuratori izložbe su Stefan Unković i Nemanja Knežević – ukazali su organizatori povodom izložbe.

Poslednji pogled na Kišobran đurku
Foto: Nenad Vujanovic

Dizajn plakata Kišobrana radilo je nekoliko dizajnera koji su poznati po svojim plakatima na beogradskoj sceni i kako je Kišobran odrastao, odrastali su i oni sa njom. Samo neka od imena čije plakate ćete videti na izložbi su: Stevan Unković, dizajner prvog, mnogih drugih ali i poslednjeg plakata za Kišobran žurku, Pavle Trifunović, Marko Vuleta Đukanov, Monika Lang, Valentina Brković, Željko Lončar, Jakov Ponjavić, Hristina Papadopulos, Ana Stojanović.

Fotografija takođe predstavlja bitan deo celokupnog postojanja i vizuelnog identiteta Kišobran žurke a od početka 2008. Kroz foto tim Kišobrana prošli su mnogi fotografi a najduže su se zadržali Nenad Vujanović, Nemanja Stojanović, Predrag Todorović, Aleksa Vitorović i Nađa Kastratović.

Tokom trajanja izložbe biće organizovano još par akustičnih svirki muzičara povezanih sa Kišobran kolektivom. Dodatne informacije o ovim svirkama biće objavljene na instagram i facebook profilima Kišobrana i Art huba Kula.

Što se tiče same žurke koja nas očekuje u Klubu Drugstore, organizatori još jednom pozivaju na rođendan, ali i ispraćaj u penziju.

– Kroz nabrojane prostore, manifestacije, pokrete i programe, Kišobran je realizovao mnoge ideje i maštanja koje su 2008. godine delovale nedostižno. Neverovatnom podrškom zajednice pomogli ste nam da dišemo u Beogradu koji se gušio. Nakon 15 godina prijateljstva, ljubavi i dobre zabave, Kišobran se potpuno otvorio, a Kišobran žurka je ispunila sve svoje ciljeve. Još jednom vas pozivamo na poslednju Kišobran žurku, gde ćemo na 15. rođendanu svi zajedno ispratiti u penziju jedan ogroman deo naših, a nadamo se i vaših života. Pripremamo veliko slavlje i voleli bismo da vidimo što više dragih i poznatih lica iz svih generacija koje su prošle sa nama ovo ludo putovanje – poruka je ekipe Kišobrana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari