Predstavnice Srbije se plasirale u finale Evrovizije (FOTO, VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

U finale ovogodišnjeg takmičenja za najbolju pesmu Evrope plasiralo se deset najboljih učesnika iz druge polufinalne večeri, a među njima su svoje mesto izborile i predstavnice Srbije, pevačice grupe „Hurricane“.

Prema izboru publike i žirija, među deset zemalja koje su u drugoj polufinalnoj večeri obezbedile svoje mesto u finalu nalaze se Albanija, Srbija, Bugarska, Moldavija, Portugal, Island, San Marino, Švajcarska, Grčka i Finska.

Predstavnice Srbije se plasirale u finale Evrovizije (FOTO, VIDEO) 2
Foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Ovih 10 zemlja će imati priliku da nastupi u finalu koje je zakazano za subotu, 22. maja u Roterdamu u sali Ahoj.

Predstavnice Srbije, grupa „Hurricane“ nastupale su devete, a gledaoci iz Srbije večeras su mogli da glasaju za svoje favorite, za razliku od prve polufinalne večeri.

Tokom večeri nastupilo je 17 predstavnika, a pored plasiranih u finale, nastupili su i predstavnici Estonije, Češke, Austrije, Poljske, Gruzije, Letonije i Danske.

Prikazani su i delovi nastupa jednog dela direktnih finalista.

Predstavljeni su delovi pesama predstavnika Francuske, Velike Britanije i Španije, a njihovi nastupi u celosti biće dostupni na zvaničnom Jutjub kanalu takmičenja po završetku prenosa.

U finale se plasira po deset izvođača koji ostvare najviše bodova iz obe polufinalne večeri.

U finale ovogodišnjeg takmičenja u toku prve polufinalne večeri, prema izboru publike i žirija, plasirale su se Norveška, Izrael, Rusija, Malta, Kipar, Litvanija, Azerbejdžan, Švedska, Belgija, Ukrajina.

Ovogodišnja „Pesme Evrovizije“ održava se u Roterdamu u Holandiji i prema pravilima u polufinalu mogu da glasaju gledaoci i članovi žirija čiji se predstavnici takmiče.

Večerašnjem takmičenju prisustvovalo je oko 3.500 gledalaca koji su, da bi prisustvovali takmičenju, morali da donesu dokaz o negativnom pi-si-ar testu.

Radio-televizija Srbije na Beoviziji bira predstavnika Srbije i decembra prošle godine je odlučila da ženski bend predstavlja Srbiju na Evroviziji 2021. godine.

Trio su 2017. godine osnovale pevačice Sanja Vučić i Ksenija Knežević i Ivana Nikolić.

Pesmu “Loco, loco” su uradili i producirali Nemanja Antonić i Darko Dimitrov, a Sanja Vučić je autorka teksta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari