Preminula pevačica Lana Toković, dvostruka učesnica „Beovizije“ 1Foto: Snimak You Tube ekrana

Pevačica Lana Toković preminula je iznenada, a povodom njene smrti oglasila se njena prijateljica i koleginica Zorana Pavić, koja je potvrdila tužnu vest.

Kako piše Nova.rs, Lana je nedavno bila primljena u bolnicu, nakon čega se desilo ono najgore. Kako prenose domaći mediji Lana nije imala zdravstvene probleme.

Lana Toković je rođena 1966. godine u Beogradu. Osnivač grupe „Lana i Aldo“, muzikom se profesionalno bavila od svoje šesnaeste godine.

Snimila je preko 40 trajnih snimaka za fonoteku Radio Beograda. Ubrzo je otvorila muzički studio gde se bavila komponovanjem. Sa svojom grupom je održala veliki broj solističkih koncerata, a nagrade je osvajala kao kompozitor, vokalni izvođač i tekstopisac. Bavila se pisanjem muzike za pozorišne predstave, crtane filmove i reklame.

Najmlađi je himnopisac u našoj zemlji i za Vojno vazduhuplovstvo Jugoslavije je napisala himnu „Nek polete svi piloti“. U Domu sindikata je održavala velike novogodišnje koncerte pod nazivom „Novogodišnji pop-rok spektakl – Lana i prijatelji“.

Muzička grupa „Lana i Aldo“ 2019. godine se nakon ponovnog okupljanja predstavila široj publici na Beoviziji, a naredne godine su ponovo učestvovali na ovom takmičenju, sa pesmom „Pogledaj u nebo“, piše Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari