Prva imena jubilarnog Arsenala: Dubioza kolektiv, Still Corners i Džajkovski 1Foto: Goran Lidzek

Dubioza kolektiv, Kiril Džajkovski i Still Corners prva su poznata imena Arsenal Festa koji će biti održan jubilarni, deseti put od 25. do 27. juna u Kragujevcu.

Na Main Stage jubilarnog Arsenala X zasluženo se 26. juna vraća nikad relevantnija Dubioza kolektiv, što potvrđuje svež, svega nekoliko dana star album, simbolično nazvan „#fakenews“, na kome politički uvek nekorektnom bendu iz BiH gostuju legendarni Manu Chao, Earl Sixteen-a iz kultnog britanskog benda Dreadzone, Tome Feterman iz francuskog Soviet Suprem i meksički bend Los de Abajo.

„Radujemo se što ponovo dolazimo na Arsenal Fest, da zajedno obilježimo njegovu deceniju održavanja. Obećajemo da ćemo naučiti svirati nove pjesme do tada i truditi se da ne padamo sa bine kao prve godine kada smo tu svirali“, kaže Dubioza kolektiv.

NJima će se na Main-u 26. juna prodružiti Kiril Džajkovski, zaslužan za utemeljenje globalnog fenomena zvanog Balkan Beat i već dve decenije jedan od najpoštovanijih elektronskih muzičara istočne Evrope. Džajkovski dolazi prvi put na Arsenal sa mnogoljudnim, eksplozivnim živim bendom, koji Balkan Beat pomera ka novim granicama, u kombinaciji sa glitch-hopom i zvucima Jamajke.

„Veoma se radujem što je ove godine moj prvi nastup u Srbiji na jubilarnom desetom Arsenalu. Dolazim u Kragujevac sa mojom standardnom ekipom muzičara i naravno specijalnih vokalnih gostiju. Ovoga leta uživo promoviramo materijal sa novog albuma koji izlazi tokom juna, a snimljen je u saradnji sa TK Wonder, Lion D i MC Wasp“, kaže Džajkovski.

Prvi put na Arsenal, na njegov Garden Stage, dolaze 26. juna kultni Still Corners, odnosno pevačica Tessa Murray i multiinstrumentalista Greg Hughes, poznati po hitovima „The Trip“, „The Message“ „Black Lagoon“ i „Strange Pleasures“, koji na zavodljiv način spajaju teksture Vangelisa, izražajni sinematični zvuk Enija Morikonea i odzvanjajuću gitaru Šedousa.

„Mislim da je ključna stvar što nastojimo stvoriti muziku koju bismo mi rado slušali. To je naš osnovni pokretač na koji se fokusiramo i nadamo se da će ljudi nastaviti da se povezuju sa našom muzikom dok budemo išli dalje“, objašnjava Tessa. 

Na Arsenal Festu 25, 26. i 27. juna će pored Dubioza kolektiv, Džajkovskog i Still Corners nastupiti još veliki broj stranih i domaćih izvođača, čija će imena biti uskoro saopštena. Komplet ulaznica za sve tri večeri Arsenala X je samo 2.500 dinara preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.

U Kragujevcu prodaja ulaznica ide preko Doma omladine, biletarnice Dečijeg pozorišta, De Gama Travel-a i Music Store-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari