Psihomodo i Ritam nereda zatvorili pivski festival 1Foto: Strahinja Ristić

Poslednje veče pivskog festivala obeležio je autentični glas rođenog Istranina, Masima Savića. Glas i prepoznatljiv gest – kao da je i sam muzika, ljuljali su Ušće. Masimo, čovek-muzika, čije pesme traže ruku oko struka, učinio je da celo Ušće postane jedan veliki plesi podijum.

Psihomodo i Ritam nereda zatvorili pivski festival 2

Foto: Strahinja Ristić

„Sjaj u tami“, naziv njegovog prvog albuma, savršena je metafora za njegov sinoćnji nastup na Beer fest-u. „Stranac u noći“, „Kad liju kiše“, „Iz jednog pogleda“ – horski se peva međ Savom i Dunavom. „Voljet ću dok oči se ne zatvore, zauvijek ćeš biti tu“ za sve one koji imaju onog koga nemaju.

Da razdrma publiku, sa bine se potrudila kontroverzna srpska reperka Sajsi MC. Provokativna, razigrana, energična i uvek drugačija, svojim hitovima pokrenula je Ušće.

Iako već dvadeset godina na sceni, kultni Zagrepčani, Psihomodo Pop, mladalačkim žarom priređuju sve bolje nastupe. Harizmatični Davor Gobac držao je publiku na nogama autentičnim nastupom.

Za sam kraj Beer Festa, posle ponoći je ostao je nastup legendarnog Ritma nereda, za sve koji vole glasnu, brzu i jaku svirku.

Psihomodo i Ritam nereda zatvorili pivski festival 3Foto: Miroslav Dragojević

Četvrto veče u znaku vaterpola

Beer Fest je u subotu otpočeo nastupom Bilje Krstić, a uz etno zvuk prepoznatljivih pesama publika se zagrevala za noć muzike, piva i Olimpijade uživo. Jer, organizatori pivskog festivala su se potrudili da postave tri velika video bima, na kojima su posetioci mogli da prate direktan prenos finalnih utakmica naše reprezentacije u Riju.

Publiku je digao na noge beogradski S.A.R.S., koji je na bini napravio rođendansku žurku povodom decenije postojanja benda. „Buđav lebac“, „Mir u svetu“, „Perspetkitva“, „Lutka“, „Praktična žena“, pokrenuli su masu, a vatreno navijanje uz prenos vaterpolo utakmice Srbija- Hrvatska krenulo je uz ponovo okupljeni „Vatreni poljubac“ na čelu sa „doktorom za rokenrol“.

Zlato srpskih vaterpolista slavilo se od ponoći, uz virtuoza na gitari, Vlatka Stefanovskog, uz „Makedonsko devojče“.

Veče su zatvorili Dino Dvornik tribute band i Bane Lalić & MVP. Kako kažu organizatori, subota je bila i najposećenije veče festivala, kada je na Ušću igralo, pevalo i navijalo oko 150.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari