Putovanje kroz psihodelični opus Instant Karme: Bend najavljuje koncert posle dvogodišnje pauze 1Foto: EXIT 2021/ Branislav Milošević

Posle skoro dve godine pauze Instant Karma se vraća živim nastupima – bend će u okviru manifestacije „ZROK“ održati koncert u subotu, 12 avgusta, u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanin.

Grupa nastupa u postavi Aleksandar Janković vokal, Dalibor Kurjak gitara, Aleksa Torbica bas gitara, Janko Hrubik bubanj.

– Ne volim puno da se osvrćem na prošlost, više me zanima šta dolazi i šta sutra donosi. Instant Karma ima svoj put koji traje, svoju prošlost i svoje pesme, tako da ćemo publici pružiti pravi pakao rokenrola, kao i putovanje kroz psihodelični opus Instant Karme – najavljuje Janković predstojeći koncert i dodaje da će ih od jeseni publika češće viđati po Srbiji i regionu.

Muzičar ukazuje da se od zime mogu očekivati i nove pesme kao i nova Karma „svuda oko nas“.

– Pošto se priča „Bude sa krova“ završila, počinje neka nova priča neke nove Instant Karme. Posle više od 30 godina postojanja i 10 snimljenih albuma nova Karma ima neku čudnu i dobru energiju i ono najvažnije – imamo šta da kažemo publici, bez da se ponavlja ista priča. Jer ako nemaš šta da kažeš bolje čuti i čekaj. Ako imaš sreće magija se pojavi i tako nastaju dobre pesme i albumi… – kaže Janković.

Međutim, on zapaža da „magija“ mora da zahvati ceo bend da bi to bio „najbolji osećaj u muzici, a i u životu“.

– Moram priznati da sam imao sreće da često nađem prave i talentovane ljude, da se pronađem sa njima na istoj talasnoj dužini. Verujemo u magiju rokenrola i naravno, živimo to jer jedino tako stvaranje može biti ono pravo i iskreno – konstatuje frontmen.

Komentarišući „prokletstvo“ bavljenja rokenrolom u Srbiji on ističe da su članovi benda iz radničkih porodica i da često nemaju ni za žice ili palice, a nekada ima i gladnih… Ipak, on se raduje koncertu u rodnom gradu posle pola decenije.

– Izuzetno mi je drago da je ovo prvi koncert u mom rodnom gradu Zrenjaninu i to posle pet godina. Ne zovu nas često na festivale, jer se baš i ne uklapamo u te priče, a i suviše smo buntovni. Zato je ovo prava prilika da se predstavimo Zrenjanincima – najavljuje Aleksandar Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari