RaivenFoto: Hladnikm / CC BY-SA 4.0 / Wikimedia Commons

U decembru je najavljeno da će pevačica Raiven predstavljati Sloveniju na Evroviziji, a sada smo u prilici da čujemo njenu pesmu „Veronika“, koju će u maju izvesti na popularnom takmičenju u Malmu.

Ona je pesmu, koju je inače sama napisala, premijerno izvela u emisiji „Misija Malme“.

Na njoj je radila oko šest meseci. „Prvi demo nastao je u mojoj sobi, gde stvaram svoje pesme. Trebalo je da prođe pola godine da pesma dobije svoj konačan oblik“, rekla je Raiven u emisiji.

„Veronika“ ima istorijsku temu. „Pesma govori o Veroniki Deseniškoj, prvoj ženi koja je osuđena za veštičarenje u Sloveniji. Ova tema, koja je veoma tragična i poetična, biće veoma očigledna u celoj priči, celom nastupu, pa i pesmi. Mislim da da je pesma takva da će mnoge žene moći da se identifikuju sa njom, ne samo žene, već i muškarci“, rekla je Raiven za sajt Metropoliten.

Ova 27-godišnjakinja je sigurna da će svojom pesmom ubediti žiri i gledaoce da je nagrade svojim glasovima. „Mislim da imam veoma dobre šanse da ubedim i jedne i druge ako izvedem pesmu onako kako je izvodim kada je pevam kod kuće.“

Ceo koncept nastupa je već pripremljen. Raiven je svesna da je važan i vokalni i vizuelni deo.

„Uostalom, televiziju i gledamo i slušamo“, naglasila je ona.

Podsećamo, Sloveniju je prošle godine na Evroviziji predstavljao bend Joker Out, čija je pesma „Carpe Diem“ zauzela 21. mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari