Grupe „Repetitor“,“Multietnička atrakcija“, „Lira vega“, „Stuttgart online“ i „Superkvartet“ nastupom 6. aprila u Beogradu obeležavaju 18 godina od antiratnog projekta “Rimtutituki“ i podsećaju na dan kad je počeo rat u Bosni i Hercegovini.

Nevladina organizacija „Inicijativa mladih za ljudska prava“ saopštila je da na koncertu, u 19 časova na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, „Superkvartet“ izvode rimejk pesme „Slušaj 'vamo“ projekta „Rimtutituki“.

Beogradski muzičari Zoran Kostić-Cane, Nebojša Antonijević-Anton, Borko Petrović, Srđan Gojković-Gile, Goran Čavajda-Čavke, Zoran Radomirović-Švaba, Ljubomir Jovanović-Jovec i Milan Mladenović osnovali su u proleće 1992. antiratni sastav “Rimtutituki“.

U akciji je aktivno učestvovao i Radio B92 uz čiju je pomoć odštampan promotivni singl sa pesmom „Slušaj 'vamo'', koji je korišćen kao podrška akciji.

Bez dozvole za javni nastup, osmorica članova “Ekatarine Velike“, “Partibrejkersa“ i “Električnog orgazma“ su u otvorenom kamionu kružili beogradskim ulicama, delili singl, izvodili pesmu “Slušaj 'vamo“ i njenim refrenom “Mir, brate, mir“ podigli glas protiv rata.

Tokom drugog, dozvoljenog koncerta “Rimtutitukija“ na Trgu republike je vlastima u Beogradu poslata poruka “S.O.S. mir ili ne računajte na nas“.

Kako se navodi, „Superkvartet“ čine, pored nekadašnjeg člana “Rimtutitukija“ basiste Radomirovića, klavijaturista Aleksandar Grujić, Miroslav Mišković zadužen za elektroniku i pevač Goran Smiljanić.

U pauzama između nastupa bendova, na video bimu biće emitovani intervjui sa članovima 'Rimtutitukija' o efektima antiratne kampanje koju su vodili, kao i o današnjem odnosu države i društva prema ratovima i ratnim zločinima koji su se desili na prostoru SFRJ„, navodi “Inicijativa mladih.http://www.youtube.com/v/L7eSTKF4phw&hl=en_US&fs=1&

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.