Robert De Niro je ovaj film posvetio ocu: Jako sam ponosan na to 1Foto: Edna Leshowitz/ZUMA Press Wire)Pictured: robert de niro,Image: 877330108, License: Rights-managed, Restrictions: -TWN, -GBR, -NLD, -BEL, -HUN, -FRA, -CHN, -JPN, -SWE, -ARG, -CZE, -FIN, -NOR, -MEX, -SVN, -PRT, -PER, Model Release: no, Pictured: robert de niro, Credit line: Edna Leshowitz/ZUMA Press Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Robert De Niro smatra se jednim od najvećih i nauticajnijih glumaca svih vremena. Priznat je kao ikona američkog filma ispred kamere, ali je dva puta okušao svoj talent iza kamere

Više od deceniju pre nego što je 2006. godine snimio svoj drugi film, De Niro se 1993. godine okušao kao reditelj, režirajući film „Priča iz Bronksa“.

Kriminalistička drama o odrastanju adaptirana je iz istoimene predstave Chazza Palminterija iz 1989. godine te govori o mladiću koji se nalazi između sveta organizovanog kriminala i odanosti svom poštenom i vrednom ocu.

Lillo Brancato Jr. igra sina od 17 godina, De Niro glumi oca, a Palminteri lokalnog šefa mafije Sonija.

Kada je „Priča iz Bronksa“ izašla, De Niro je svoj rediteljski debi posvetio svom ocu koji se razdvojio od glumčeve majke nakon što je otkrio da je gej, kada je De Niro imao samo dve godine.

U jednom od intervjua De Niro je govorio o umetničkim ambicijama svog oca i svojim ranim sećanjima na njega.
„Video sam kako je živio, borio se… Vodio je klasični život njujorškog umetnika, u potkrovlju, uvek u centru“, otkrio je glumac.

De Niro je odrastao u Greenwich Villageu, ali je uvek posjećivao svoga oca i ostao blizak s njim uprkos razdvajanju od njegove majke, piše Index. hr

Govoreći o tome zašto je posvetio „Priču iz Bronksa“ svom ocu, De Niro je rekao: „Mislio sam da bi to bila lepa stvar, a film je bio o očevima i sinovima.“ Glumac je izrazio ljubav i ponos prema očevom umetničkom radu i njegovoj predanosti uprkos ličnim finansijskim poteškoćama. „Jako sam ponosan na to, ali nisam bio zaljubljenik u umetnost kao što je on bio. To je bio ceo njegov život“, dodao je.

Odrastajući u četvrtima Greenwich Village i Little Italy na Manhattanu, De Niro se sprijateljio s decom s ulice, što njegovom ocu nije bilo po volji.

Ovaj biografski element dobro se uklapa u Priču iz Bronksa, gde otac želi da njegov sin ostane podalje od privlačnog svijeta organizovanog kriminala.

Kada je snimao svoj prvi film kao reditelj, De Niro je bio siguran da će odati počast svom ocu, koji je nesumnjivo igrao ključnu ulogu u njegovom životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari