Zbog izuzetnog interesovanja publike Rundek Cargo trio će 3. maja održati i treći koncert, pored ranije najavljenih za 29. i 30. april, u Domu omladine Beograda, u okviru srpske turneje po dvoranama sa mestima za sedenje. Rundek Cargo trio objavio je nedavno novi spot „Sanjala si da si sretna“ pred srpsku turneju na kojoj će nastupati isključivo u dvoranama sa sedećim mestima, kao što je velika sala Doma omladine Beograda.

Ovaj spot su animator Zoran Mudronja i slikarka Ana Kolega uradili vizuelno u duhu njenog omota za album „Plavi avion“. Trio gitariste i pevača Darka Rundeka koncertno predstavljanje aktuelnog CD albuma „Plavi avion“ (2010), sa koga je „Sanjala si da si sretna“, nastavlja pored Beograda i 24. aprila u Kikindi, 1. maja u Domu kulture Čačka, 2. maja u Sinagogi u Novom Sadu i 6. maja u Subotici.

Nekadašnji vođa kultnog zagrebačkog Haustora Darko Rundek, tokom uspešne solo karijere stigao je u jednom trenutku do mnogoljudnog Cargo orkestra, da bi potom napravio novi iskorak i pod manjom firmom Rundek Cargo trio otisnuo se u pustolovinu zvanu „Plavi avion“ (2010). Trio u kome su i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić i violinista Isabel posle više od godinu dana odsustva vraća se u Srbiju, a proteklih nekoliko meseci neaktivnosti benda Rundek je iskoristio između ostalog za nedavni boravak u Indiji.

„Godinama radim jedan novi projekat sa violinistkinjom Izabel Between u kome smo puno eksperimentirali. „Plavi avion“ je spojio Between i rad sa Ducom, i sve ide ka tradicionalnoj improviziranoj muzici. Mislim da je prije svega ovaj album stvarno album Rudnek Cargo trija. To nisu samo moje, nego zajedničke odluke. Pjesme su se otvorile zahvaljujući našoj suradnji“, rekao je Rundek.

Ulaznica za beogradske koncerte, koje organizuje Long Play, Rundek Cargo trija košta 1.500 dinara i može se naći na blagajni DOB-a, kao i preko mreža Card Service i Eventim. Sva tri koncerta održaće se u Velikoj sali Doma omladine, sa početkom u 21 sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari