Muzički festival Long Night, koji je održan proteklog vikenda u Domu omladine Beograda (DOB), ostao je u znaku Rundek Cargo tria, Ramba Amadeusa i sarajevskog benda Letu štuke. Beogradska publika je samo još jednom dokazala da je, bez obzira ne čestu posetu, u glavnom gradu Rundekov koncert uvek popunjen do poslednjeg mesta.


Tri sale DOB-a obeležio je različit repertoar 12 domaćih i regionalnih izvođača i više od 2.000 posetilaca. Festival je otvorila novosadska grupa Nova u Klubu DOB-a. Alternativni zvuk bendova Superhiks i 16x8x23 ispratilo je oko 200 ljudi, a banjalučki etno-rege-dab sastav Sopot zatvorio je nastupe u najmanjoj dvorani izvođenjem svojih pesama sa njihova dva albuma „DuBalkan“ i „Equilibrium“, na veliko zadovoljstvo publike.

Najveći deo publike bio je na koncertima u velikoj sali, na kojoj je otvorio program crnogorski trio Autogeni trening. Broj publike se znatno povećao na nastupu benda Letu štuke koji su sa prvim taktovima pesme „Bela dona“, dokazali da imaju mnogobrojne fanove u Beogradu. Nizale su se pesme „Minimalizam“, „Sami“, „Paranoja“, „Šutiš„ koju je publika samostalno otpevala, a završili su hitom „Mjesto za dvoje“.

Nakon Štuka na bini u velikoj sali pojavili su se Darko Rundek, Isabele Dutso i Duco Vranić – Rundek Cargo trio. Ni šest decembarskih koncerta u Ustanovi kulture Vuk Karadžić nije bilo dovoljno beogradskoj publici koja je preplavilia dvoranu. Pokazalo se da je novi album „Plavi avion“ već našao svoje mesto među publikom koja je zajedno sa Rundekom otpevala pesme „Sanjala si da si sretna“, „Indijanska“ i „Sadimo lan“. Repertoar su upotpunili i stari hitovi „Ruke“, „Aj Karmela“ i „Ja bi mog’o da mogu“, a na velike ovacije nakon pesme „Apokalipso“, trio se vratio na binu, uprkos tesnoj satnici festivala, i izveo pesmu benda EKV „Kao da je bilo nekad“.

Verni fanovi benda Block out koji su sačekali njihov nastup u jedan čas posle ponoći, bili su nagrađeni fantastični zvukom benda i novom pesmom „Beograd spava“. Dok je Beograd spavao, Block out je pregurao predviđeno vreme za svirku do ranih jutarnjih časova, i time još jednom dokazao svoj status u muzičkom svetu.

Programi u sali Amerikana otvorili su The Dibidus, koji su osim pesama sa svoja dva albuma, izvodili i hitove grupe Familija, prethodnog benda frontmena Dejana Pejovića Peje. Za njima je nastupao zagrebački bend Pips, Chips & Videoclips, koji je na dobrom putu da ostvari veliku popularnost u Srbiji. Amerikanu su zatim posetila dva kuma – Manjifiko i Rambo Amadeus. Uz zvuke pesama „Samo malo“, muzičkog hita iz filma „Montevideo, Bog te video“, „Hir aj kam“ i „Pismo kumu“, publika je đuskala do poslednjeg atoma snage, dok je Rambo Amadeus očekivano sa prvim taktovima svojih pesama privukao veliki broj publike i napunio Amerikanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari