sajsi mc foto Alek ŽivkovićFoto : Alek Živković

Evropsko Udruženje nezavisnih diskografa IMPALA objavilo je popis ‘100 Artists to Watch’ u partnerstvu sa YouTube-om, a regiju predstavljaju Amna, Dina Jahsari, Edo Maajka, Haiku Garden, Ivan Grobenski, Joker Out, Klotljudi, Lufthansa, Vizelj, Matia Cvek i – Sajsi MC.

Nakon što je prošlog proleća pokrenula veliki program promovisanja nezavisnih izvođača, IMPALA-in izbor 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju, sa YouTubeomu kao partnerom, vraća se 2023. sa sjajnim novim izborom talenata iz celog evropskog nezavisnog muzičkog sektora.

Ova panevropska inicijativa nastavlja napore IMPALE da u središte pažnje stavi raznolikost evropskog nezavisnog muzičkog sektora. Odabrani od strane članova IMPALA-e i njene šire mreže, projekat ‘100 Artists to Watch’ osmišljen je kako bi se istakli izvođači u različitim fazama njihovih karijera. Članovi mogu slobodno da predlože izvođače na osnovu različitih faktora kao što su raznolikost i inovativnost, ali i komercijalni uspeh. Na popisu su izvođači na koje treba obratiti pažnju u današnjoj Evropi, a među njima se i ove godine našlo i 11 izvođača iz regije izabranih na osnovu nominacija članova RUNDE – regionalnog udruženja nezavisnih diskografa.

Ove godine to su: Amna (BiH), Dina Jashari (MK), Edo Maajka (HR), Haiku Garden (SLO), Ivan Grobenski (HR), Joker Out (SLO), Klotljudi (SRB), Lufthansa (MK), Matija Cvek (HR), Vizelj (SRB) i – Sajsi MC (SRB).

Sajsi MC je na popisu sa svojim video spotom i singlom “Ringe jaja” sa poslednjeg albuma “Kardinalna”, objavljenog za Lampshade Media.

Popis udruženja IMPALA uključuje izvođače iz 30 različitih zemalja i sadrži više od 35 muzičkih žanrova, od R&B-a do Drilla, Folka do Elektronike, Popa do Post-Punka… Postoji bezbroj izvođača koje možete da poslušate i ogromne količine nezavisnih izdavačkih kuća koje možete da otkrijete kroz ukupno 100 evropskih nezavisnih izvođača na koje treba obratiti pažnju ove godine. Poslušajte pripremljene playliste da biste se upustili u neverovatno muzičko putovanje i otkrijte potpuni popis izvođača u nastavku.

Helen Smith, izvršna predsednica IMPALA-e izjavila je: „Program ‘100 Artists to Watch’ već je postigao veliku vidljivost za nezavisne izvođače i diskografske kuće. Nadamo se da će ovo podstaknuti i prekograničnu cirkulaciju, i službeno priznanje za kreativni i inovativni rad nezavisnog sektora. Imamo mešavinu izvođača koji su prepoznati tokom sezone dodele nagrada i drugih koji se doslovno tek pojavljuju. Oduševljeni smo što ponovo radimo sa YouTubeom kako bismo podržali umetnički razvoj i razvoj publike, da bismo podstakli raznolikost u evropskom muzičkom sektoru“.

Dan Chalmers, direktor, YouTube Music, EMEA (Europa, Bliski Istok i Afrika) dodao je: „Oduševljeni smo što nastavljamo naše partnerstvo sa programom IMPALA ‘100 Artists to Watch’ za podršku novim izvođačima i nezavisnim izdavačkim kućama cele Evrope. YouTube nezavisnim izvođačima pruža izloženost, promociju, analitiku, priliku za monetizaciju i mogućnost saradnje kako bi razvili svoj talenat i došli do nove publike. Program ‘100 Artists to Watch’ izvrsna je platforma za izlaganje nezavisnim izvođačima kako bi unapredili svoje karijere i došli do publike izvan granica“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari