Konkurencija za hip hop je jaka, ali "Ringe Jaja" je radikalna: Sajsi MC povodom nagrade za Rap & Hip hop pesmu godine 1foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Reperka Ivana Rašić, Sajsi MC, osvojila je nagradu za Rap & Hip hop pesmu godine, za stvar „Ringe Jaja“, na „Music Awards Ceremony“ (MAC) ceremoniji koja je održana sinoć u beogradskoj Štark areni.

– Baš sam se iznenadila zato što je konkurencija za hip hop pesmu bila jaka. Nadala sam se da će „Kardinalna“ da osvoji nagradu za album godine, jer je „Ringe Jaja“ dosta radikalna pesma, ali sad mi je još draže jer je takva pesma dobila ovakvo priznanje, zato što nije naivna i vrlo je, pa to, što kažu mladi „edži“ – kaže Sajsi za Danas.

Povodom atmosfere večeri, ona je dodala: „Došla sam tamo da se provedem da gledam šou, da sednem i upošte nisam očekivala da će ovo da se desi. Baš je lepo“.

Dodatno dočaravajući atmosferu ali njene favorite, Sajsi je istakla da ih je bilo baš dosta.

– Nastup Emine Jahović je bio fantastičan. Ona je jako dobra autorka, tekstopisac, radi na svojoj muzici sama, tako da mi je ona bila favorit – kaže reperka.

Inače, Sajsi Mc je dobila tri nominacije u tri kategorije – za album godine „Kardinalna“, za „Rap & hiphop pesma godine“, za pesmu „Ringe Jaja“ i u kategoriji – New Age kolaboracije – za pesmu „Eva“, koju sa Ivanom izvode Kejt i Tijara, Tijana Rašić.

Da podsetimo, Sajsi Mc je prošle godine objavila sjajan album „Kardinalna“, kome je prethodilo reizdanje njenog čuvenog „Daleko je Dizni“ ostvarenja. Bila je kuma prošlogodišnjeg Prajda, ona je reperka i diplomirana politikološkinja, neko ko bez dlake na jeziku, kroz svoju muziku i eksplicitne tekstove razbija uštogljene društvene kalupe, provocirajući kako pojavom tako i stihovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari